Interiorul auto al anului: Opel, Renault şi Jaguar îşi împart premiile

de Mircea Meșter
Miercuri, 05.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel Adam a fost considerat modelul de serie cu cel mai reuşit interior, în timp ce conceptul Renault Twin'Z şi designerului Ian Callum (Jaguar) au primit celelalte două premii importante la Automotive Interiors Expo 2013 Awards.

Expoziţia Automotive Interiors 2013, care are loc în aceste zile la Stuttgart, a găzduit ieri ceremonia de decernare a premiilor pentru cele mai reuşite interioare auto ale ultimelor 12 luni. Denumită simplu Automotive Interiors Expo 2013 Awards, competiţia a avut în juriu 14 jurnalişti auto din toată lumea şi a acordat premii atât designerilor auto, cât şi celor mai reuşite interioare ale modelelor de serie şi celor mai reuşite interioare ale conceptelor prezentate de producători în ultimul an.

CEL MAI REUŞIT INTERIOR AL UNUI MODEL DE SERIE: Opel Adam (32 de puncte)

Cel mai mic model din gama Opel a primit cel mai important premiu acordat în această competiţie. Maşina de oraş imaginată de constructorul german a reuşit să se impună prin două caracteristici interesante: calitatea materialelor şi posibilităţile de personalizare. "Utilizarea în habitaclu a unor materiale de calitate regăsite de obicei în maşini premium nu este singurul motiv pentru care Opel Adam a reuşit să fie în frunte. Interiorul său inovator permite un nivel de personalizare nemaiîntâlnit în vreun model de serie de astăzi", este mesajul prin care juriul îşi justifică alegerea. 

Pe următoarele locuri în clasamentul final al anului s-au clasat: 

Alfa Romeo 4C (31 de puncte)

Range Rover (30 de puncte)

Jaguar F-Type (28 de puncte)

Renault Clio (11 puncte)

CEL MAI REUŞIT INTERIOR AL UNUI CONCEPT: Renault Twin'Z (35 de puncte)

Desenat de britanicul Ross Lovegrove, interiorul conceptului Twin'Z, care imaginează un viitor model de oraş în gama constructorului francez.

"Twin'Z leagă perfect lumea mobilei şi lumea automobilului. Este o viziune ludică, modernă şi artistică asupra unei maşini de oraş, iar Lovegrove a avut mână liberă să imagineze un habitaclu cu adevărat prietenos cu ocupanţii săi", este mesajul juriului. Conform juraţilor, Twin'Z a fost apreciat pentru soluţiile tehnologice avansate oferite şi pentru soluţiile de iluminare interioară inspirate din topografie.

Pe următoarele locuri în clasament s-au clasat interioarele prototipurilor: 

Lexus LF-CC (31 de puncte)

Italdesign Giugiaro Parcour (31 de puncte)

Pininfarina Sergio (21 de puncte)

Smart Forstars (14 puncte)

DESIGNERUL DE INTERIOR AL ANULUI: Ian Callum Jaguar (43 de puncte)

Una dintre cele mai mari figuri ale designului auto din ultimele două decenii, Ian Callum a dezvoltat în gama recentă Jaguar soluţii care au transformat complet percepţia interioară pe care o ai când intri într-un model al mărcii din Albion. Decizia juriului a fost luată înspă mai ales datorită apariţiei modelului F-Type, cabrioletul sport al celor de la Jaguar purtând semnătura designerului de 58 de ani. "Interiorul inovatorului F-Type a fost inspirat din cockpit-urile avioanelor, butoanele de control de pe bord sunt grupate în funcţie de funcţii, iar indicii adiţionale legate de industria aeronautică se regăsesc în selectorul SportShift, prin care cel de la volan controlează transmisia cu opt trepte", anunţă juraţii.

Ian Callum a fost urmat în clasament de Marco Tenone (Alfa Romeo, 30 de puncte), Elizabeth Wetzel (Opel, 26 de puncte), marc Stephenson (McLaren, 18 puncte) şi Matteo Piguzzi (Renault, 15 puncte).

ALTE PREMII

În cadrul Automotive Interiors Expo 2013 Awards au mai fost premiaţi Furnizorul anului (Delphi) şi Inovaţia interioară a anului (Bosch, pentru sistemul multimedia RNS 315 CN de pe noul VW Golf)

via Highmotor

Comentarii (8)

  • Foarte tari interioarele. Cel mai mult imi place cel de Alfa ca e orientat spre sofer.

    Felicitari Opel pentru design si materialele folosite!
    22 13
  • Bravo!
    Renault face interioare bune.
    Sunt din ce in ce mai inteligente. Si pline de viata :)
    38 11
  • Renault le face destul de bine fata de alti ani, dar in comparatie cu altii sunt inca in spate.
    10 10
  • Imi place cum o spune Laurens van den Acker , designerul-sef Renault :

    "A concept car is like a one-night stand. Then you need to create a good marriage for a production car. The exterior needs to seduce and the interior is where you live. You want it to be a good quality life."
    26 4
  • lorinczi.thomas
    Ferrari putea primi premiul in 2010 (acelasi interior absolut identic fiind prezent si pe 458 Italia, ca sa nu mai vorbim de 458 Spider, aparut in 2011)!
    10 1
  • Interiorul renoului clio mi se pare oribil...decat sa-mi iau pocitania asta de masina pot sa-mi iau polo...macar e meid in jermani
    8 25
  • jermani
    Ce bine se asociaza "rafinamentul" TDI cu ragaitul micilor la geambasii / samsarii borati de pe aici.
    18 1
  • daca alfa ar fi folosit niste culori vii ,probabil era cea mai tare
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru