Opel recheamă 210.000 de unități Corsa și Adam în Europa: o defecțiune la sonda lambda poate conduce la creșterea emisiilor

de Daniel Popescu
Marti, 14.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Opel va rechema în service circa 210.000 de unități Corsa și Adam în Europa după ce a descoperit că sonda lambda poate avea o defecțiune care să conducă la creșterea emisiilor de oxid de azot.

Opel a anunțat că a descoperit recent o posibilă defectune tehnică la sonda lambda utilizată pe modelele Corsa și Adam.

După parcurgerea unui anumit număr de kilometri, este posibil ca sonda lambda să nu mai funcționeze în mod corespunzător, ceea ce are ca efect negativ o creștere a emisiilor de oxid de azot.

Prin urmare, constructorul german a decis să inițieze un recall pentru 210.000 de unități Corsa și Adam comercializate la nivelul continentului american.

Sunt afectate unitățile Corsa și Adam produse începând din anul 2018, însă numai cele echipate cu unul dintre aceste două motoare: 1.2 litri și 70 de cai putere, respectiv 1.4 litri și 87 de cai putere.

Opel afirmă că remediul pentru sonda lambda se va realiza printr-un update software. Constructorul precizează că acest caz nu are nicio legătură cu celebrul scandal Dieselgate, întrucât problema constă într-o defecțiune tehnică a unei componente și nu are legătură cu utilizarea unor sisteme care să păcălească emisiile de oxid de azot.

Via Caradisiac

Comentarii (2)

  • hazard
    oau, cata responsabillitate!! Bravo Opel!!! Mai ales ca reusesti prin update de software sa repari o defectiune tehnica a unei componente ;)
    9 0
  • mda..interesant..asa or zice ei , dar pun pariu ca daca era vorba de motorizari diesel se lasa cu scandal mare , nu mai era doar o defectiune tehnica. Defectiuni la sonda lambda erau si sunt la ordinea zilei la foarte multe modele pe benzina de cand s-a trecut la injectie controlata ( adica cam de cand au disparut carburatoarele). Unele sunt reparate , altele nu , fiind multi propietari care prefera sa mearga asa atata timp cat masina functioneaza .
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru