Investiții în tehnologii noi: Continental vrea să lanseze un sistem de încărcare wireless pentru mașinile electrice

de Petre Barac
Vineri, 15.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Continental a anunțat lansarea pentru 2018 a unui sistem de încărcare wireless pentru viitoarele generații de mașini electrice.

Unul dintre cei mai importanți furnizori din industria auto, Continental, vrea să participe la începutul anului viitor la Consumer Electronics Show (CES) din SUA, unde își propune, printre altele, să dezvăluie noile sale tehnologii privind bateriile pentru mașinile electrice.

Un produs care se anunță foarte interesant este un sistem de încărcare wireless pentru mașinile electrice, după cum susțin cei de la Continental.

Potrivit companiei, mașinile trebuie doar să parcheze deasupra unui “charging pad”, iar încărcarea bateriilor se face wireless, fără să mai fie nevoie de niciun cablu.

Continental susține că soluția lor are o “micro navigație” care poziționează mașina cu precizie în locul optim de încărcare, fiind mai eficientă decât clasicul sistem de asistență la parcare.

Compania are de gând să înființeze o rețea de puncte de încărcare wireless în locuri bine stabilite, pentru ca mașinile electrice să nu mai fie nevoite “să se cableze”.

Via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru