Italia pregătește măsuri pentru redresarea industriei auto: subvenții pentru mașinile diesel și pe benzină, dar și pentru electrice și hibrizi

de Paul Cosma
Luni, 06.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Italia pregătește o reformă fiscală care să sprijine sectorul auto, una dintre industriile cele mai afectate de pandemie, după cum a anunțat premierul Giuseppe Conte. Parlamentul a dat undă verde la subvenții pentru achiziția celor mai noi vehicule pe benzină și motorină, precum și pentru vehiculele electrice și hibride.

Guvernul italian ia în considerare adoptarea unor măsuri fiscale pentru a sprijini investiţiile în sectorul auto şi în turism, unele din industriile cele mai afectate de pandemia de coronavirus.

Premierul Giuseppe Conte a spus că Executivul trebuie să "redefinească" stimulentele fiscale în favoarea investiţiilor ecologice, digitale, ale viitorului. Începând de săptămâna viitoare, guvernul de la Roma va începe elaborarea unei reforme fiscale cuprinzătoare, a spus Conte, fără să dea amănunte.

Parlamentul și-a dat acordul pentru un program “Rabla” prin care să fie acordate subvenții pentru achiziţionarea celor mai noi automobile pe benzină şi motorină, precum şi pentru vehiculele electrice şi hibride.

Sectorul auto este responsabil pentru 6.2% din Produsul Intern Brut al Italiei, conform datelor furnizate de grupul Fiat Chrysler.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • inexorabil
    “Investiţiile ecologice, digitale, ale viitorului”…Ca şi cum ai zice: îmi plac elementele naturale, nenaturale. Sau: ador extremele opuse! Astfel, te vădeşti singur în privinţa mentalităţii tale dezechilibrate, bramburite (înainte de a o califica drept perversă!), vecine cu credibilitatea zero triplu barat…

    Legat de subiect, îmi afirm ferma convingere că, fiind aduse (şi) M.A.I.-urile în ecuaţia “pomenii de stat”, tot socialism (feroce) s-ar chema viziunea în cauză!

    Apropo, autostimulaţi-vă (financiar), domnilor “capitalişti” ! Aşa cum vă bucuraţi de profit, jubilaţi şi la ideea reinvestirii lui…masive! Ah, nu, să compenseze “sfântul stat”, adică fraierii de rând, că doar lor înşişi le sunt adresate produsele finale, nu? Este “spre binele întregii societăţi”. Însă ţinând preţurile tot la nivel stratosferic. Cu alte cuvinte, îl jumuliţi pe bietul client din toate poziţiile şi în toate felurile. Şi vă mai întrebaţi/miraţi de ce scad vânzările pe plan mondial, în mod dramatic. Ghiciţi: nu-i (co)vidul de vină! Nici dacă ar fi fost “pe bune”.

    Ah, da, putem invoca renumitul Plan Marshall, care a repus pe picioare economia PRIVATĂ din Europa de Vest devastată de nazişti. OK, dar de unde a izvorât? Din măruntaiele Partidului Democrat din SUA, cel extrem de…”roşu” astăzi. Mă rog, indiferent de climatul politico-ideologic, chiar era nevoie de acel ajutor indispensabil (în lipsa căruia nemţii, de exemplu, ar fi continuat să dea trei miliarde de mărci pe o pâine), numai că a fost generat de o situaţie, într-adevăr, specială. Pe când, în condiţiile actuale, cu sau fără (co)vid, n-ar avea rost să apelezi la lecţii istorice sau la comparaţii “justificate”.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru