Italienii urmează exemplul nemților: Roma va interzice maşinile diesel în centrul oraşului din 2024

de Petre Barac
Miercuri, 28.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Roma va interzice accesul maşinilor diesel în centrul oraşului începând cu anul 2024, a anunţat primarul capitalei italiene, potrivit publicației The Guardian.

Roma este unul dintre oraşele europene cu cel mai intens trafic şi găzduieşte mii de monumente istorice care sunt afectate de nivelul ridicat al poluării.

Italienii n-au stat mult pe gânduri după ce justiția germană a permis orașelor să interzică individual mașinile diesel. După exemplul dat de Hamburg, oficialii din Roma au spus și ei că vor interzice accesul mașinilor diesel în centrul capitalei Italiei din 2024.

Decizia a fost anunțată de primarul Romei, Virginia Raggi: “Dacă vrem să intervenim serios, trebuie să încurajăm adoptarea unor măsuri drastice”.

Aproximativ două treimi dintre cele 1.8 milioane de maşini produse în Italia anul trecut erau diesel. Cea mai importantă sursă de poluare din capitala Italiei sunt mașinile, acestea afectând nu doar cetățenii, ci și monumentele istorice, care suferă din cauza gazelor de eşapament.

Conform unui studiu de anul trecut al Ministerului Culturii, 3.600 de monumente din piatră şi 60 de sculpturi din bronz riscă să fie deteriorate din cauza poluării.

La rândul lor, oficialii din Milano au anunţat că oraşul îşi propune să interzică total maşinile diesel până în 2030.

Via News.ro

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru