Japonezii nu se grăbesc: Toyota și Lexus nu vor oferi sisteme autonome avansate până în 2020

de Cornel Șocariciu
Luni, 21.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota și Lexus vizează lansarea unor tehnologii avansate de conducere autonom începând cu 2020. Din 2018, niponii vor veni pe piață cu o serie de sisteme complexe care să pregătească avalanșa din 2020.

Mulți constructori auto au depus eforturi majore pentru dezvoltarea unor sisteme complexe de conducere autonomă. Cu toate aceste, Toyota și Lexus nu vor să intre în arenă mai devreme de 2020.

Conform unui raport recent, cele două branduri nipone vor începe să introducă o serie de tehnologii complexe din 2018, însă cele mai avansate sisteme vor veni abia în 2020. Toyota mizează pe Jocurile Olimpice de la Tokyo și pe faptul că astfel va putea să realizeze o serie de demonstrații în Satul Olimpic. În acest mod, expunerea generată va fi mult mai consistentă.

Anul acesta, oficialii Toyota au anunțat că vor suplimenta bugetele de cercetare și dezvoltare pentru sisteme avansate de conducere autonomă, dar și pentru tehnologii de siguranță.

De asemenea, japonezii au anunțat lansarea unui proict care permite analiza stării de sănătate a șoferului. Niponii spuneau că vor să integreze o serie de senzori pentru a detecta și, eventual, chiar anticipa momentul în care șoferul suferă un atac de cord. 

Via | TheMotorReport

Comentarii (6)

  • Cineva
    Normal. Nici nu au cum. Habar nu au sa le faca ....
    7 22
  • @Cineva

    stii cum se zice? masori de 2 ori si tai 1 data. Astia, "japonejii" fac cam peste tot la fel. Cu toate astea, cateodata, este de neinteles inertia in adoptarea si alinierea la trendul general.

    Oricum cei sperati ca li se ia volanul din mana pot deveni fani japoneze.
    14 5
  • @Cineva
    De fiecare data scrii niste comentarii stupide,fara sa iti sustii argumentele,toata lumea vine si iti demonstreaza exact contrariul la ceea ce spui tu,apoi incepi cu "madaleasca cretineasca".
    12 8
  • @cineva inteligent
    Daca nici japonezii nu se pricep la asta...atunci cine.

    Cand se parca Toyota Prius singura,tu inca faceai pipi pe tine noaptea in pat iar nemtii ascultau muzica in masina la caseta :)).si inca ceva,japonezii isi fac singuri aceste sisteme,nemtii apeleaza la altii.cunosc personal pe cineva care face naveta Germania-Romania saptamanal pentru ca lucreaza la Daimler,face software pentru rulare autonoma.

    deci plimba ursu(sau TDI-ul,ursii au murit demult de la noxe)

    (degeaba stergeti comentarii,daca nu le stergeti pe toate,cineva trebuie sa le raspunda la inteligentii astia care comenteaza doar dupa ce citesc titlul,nu si articolul)
    16 9
  • @cineva inteligent

    Mai usor cu pianul pe scari Madalescule! Cand DKW sau Columbia faceau masini electrice japonezii abia daca depasisera perioada feudala!
    8 16
  • Deja o dai in off-topic.Unde sunt acele masini electrice de care zici tu?Probabil unde sunt si modelele pe care le promite Audi("anul viitor Audi lanseaza un vehicul electric cu autonomie de 300,400,500 km etc,asta aud din 2010 incoace).Cat despre perioada feudala,a mai zis cineva odata aici,cand europenii nu stiau cum sa scape de ciuma,asiaticii erau departe.Noroc cu exploratorii spanioli,portughezi si englezi care au mai adus cateva "tehnologii" din Orient.
    10 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru