Jumătate dintre tichetele suplimentare pentru Rabla, epuizate în prima săptămână: au mai rămas doar 15.000 de vouchere

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 21.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Românii au rezervat deja aproximativ 15.000 de tichete suplimentare pentru programul Rabla, din totalul de 30.000 de vouchere alocate, în numai 4 zile de la reluarea programului.

Administrația Fondului de Mediu (AFM) a primit fonduri pentru încă 30.000 de tichete pentru programul Rabla, pe lângă cele 20.000 de tichete disponibile inițial în lună martie.

Alocarea tichetelor a început luni, 17 septembrie, însă AFM a anunțat vineri că jumătate dintre acestea au fost deja rezervate. Practic, românii au făcut deja rezervare pentru 15.000 de tichete, dintre care 11.000 de tichete au fost rezervate de persoane fizice, iar restul de 4.000 de tichete de persoane juridice. Astfel, după centralizarea datelor, AFM afirmă că mai sunt disponibile doar 15.000 de tichete.

În acest ritm, este foarte posibil ca noul lot de tichete să fie epuizat în cursul săptămânii viitoare, semn că programul continuă să fie un succes chiar și după creșterea subtantiala a numărului total de tichete alocate. De altfel, autoritățile au anunțat deja că intenționează ca anul viitor să aloce cel puțin 50.000 de tichete pentru continuarea programului Rabla.

Noile tichete sunt acordate exact în perioada în care constructorii auto anticipează o scădere puternică a vânzărilor de mașini noi ca urmare a intrării în vigoare de la 1 septembrie a noilor teste de emisii WLTP.

Producătorii se așteaptă ca lunile septembrie și octombrie să aducă vânzări slabe, înainte ca terenul pierdut să fie recuperat în ultimele două luni ale anului.

Via Economica

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru