Karma oferă detalii despre noua platformă pentru modele electrice: un motor electric și baterie de 80 kWh

de Daniel Popescu, Foto: Karma
Luni, 11.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua platformă dezvoltată de Karma pentru modele electrice va integra un motor electric și o baterie cu capacitatea de 80 kWh.

Karma a prezentat la începutul lunii aprilie noua platformă E-Flex dedicată pentru dezvoltarea unei game variate de modele electrice.

La vremea respectivă, producătorul american deținut de chinezii de la Wanxiang Group nu a oferit detalii concrete despre specificațiile tehnice ale platformei, însă acum a publicat un comunicat de presă cu o serie de informații utile.

Astfel, noua platformă va fi dedicată mașinilor electrice cu un singur motor electric, în timp ce bateria va avea o capacitate de 80 kWh. Karma nu a precizat gama de autonomii pe care le vor avea viitoarele mașini electrice, mai ales că distanța parcursă va depinde de tipul de vehicul.

De altfel, producătorul menționează că platforma va putea fi utilizată pentru dezvoltarea de sedanuri, modele pentru ride-sharing în regim urban sau utilitare pentru transportul de bunuri.

"Obiectivul este să oferim o soluție economică pentru servicii de ride-sharing sau transport de mărfuri. Platforma electrică oferă o serie de beneficii comparativ cu motoarele cu combustie internă", menționează Mike Jones, directorul de șasiuri al Karma.

De altfel, Karma a prezentat recent o primă imagine cu o utiitara electrică dezvoltată pe noua platforma.

Totuși, anterior, oficialii Karma au menționat că noua platformă va avea diverse combinații de motoare și baterii, cu până la 22 de configurații posibile.

Via Karma

Comentarii (1)

  • asta e stirea cu numarul 1000 despre Karma dar nici o masina pana acum.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru