Kia a publicat primele imagini cu viitorul Sportage. Interiorul preia tehnologia electricului EV6

de Alexandru Monenciu
Luni, 31.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul sud-coreean a publicat trei imagini teaser cu viitoarea generație Sportage. Acestea dezvăluie un design exterior complet nou pentru acest model și un bord inspirat de electricul EV6.

Sportage a intrat în portofoliul Kia în 1993. Debutul celei de-a cincea generații este programat pentru 8 iunie, iar versiunea europeană (o premieră pentru acest model) ar putea fi prezentată în luna septembrie.

Până să facem cunoștință cu noul Sportage, Kia publică trei imagini teaser care trădează puțin din exteriorul SUV-ului asiatic, dar și o mică parte din interior.

Din punct de vedere estetic, Kia Sportage se aliniază la actualul limbaj de design al constructorului. În imagini se observă blocurile de lumini LED, atât cele din față cât și cele din spate, dar și plafonul plonjat în stilul SUV-urilor cu alură de coupe.

Pentru interiorul noului Sportage, Kia s-a inspirat de la electricul EV6. Piesa de rezistență este, fără îndoială, display-ul curbat care integrează atât instrumentarul de bord digital cât și ecranul sistemului multimedia.

Așa cum spuneam, constructorul coreean de automobile renunță de tot la misterul din jurul noii generații Sportage în 8 iunie.

via Kia

Comentarii (3)

  • Spoartage este unul dintre suv-urile care îmi plac în mod deosebit și aș opta oricand pentru unul, mai ales că prețul de 29-30.000 euro pentru varianta GT-line este chiar ok pentru ceea ce oferă mașina.
    18 3
  • Voi comenta intai ca linia laterala este aproape identica cu Honda Civic 9 Tourer. Nu este clar daca vor opta la ingroparea manerelor usilor spate in montantii C, dar avand in vedere ca este un SUV nu ma astept la asta. In rest liniile de caracter si aspectul "floating" pillar sunt identice cu Civic-ul.

    Interiorul este iarasi o surpriza placuta. Coreenii din grupul H/K au bunul obicei de a rezolva problemele de ergonomie regasite la alti producatori, deci ma astept ca butoanele pentru comenzile de climatizare si control audio rapid sa fie fizice, nu touch.

    Ei ofera deja sisteme de propulsie mild-hybrid, PHEV si full EV, deci nu cred ca vor fi surprize majore la acel capitol. Sa vedem si preturile.

    La fel cu @ds sunt interesat de varianta GT line.
    13 5
  • Generatia curenta arata binisor la exterior, dar interiorul mi se pare demodat si din plastice destul de ieftine. De doua ori am facut test drive cu ea si de fiecare data nu am reusit sa-mi gasesc o pozitie confortabila la volan, atingand volanul cu genunchiul, chiar daca am o inaltime normala. Spunea cineva de ergonomie; sa pui multe butoane si fara vreo logica deosebita, unele functii nefunctionand prea bine, nu mi se pare o dovada de ergonomie. Si izolarea fonica mi s-a parut deficitara, auzindu-se zgomote de rulare de la rotile spate. Intr-un final, am ales un SUV de la grupul VW, de care sunt super multumit.
    10 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru