Kia renunță la motoarele convenționale în Europa până în 2035

de Alexandru Monenciu
Vineri, 12.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul asiatic a anunțat că renunță la motoarele pe benzină și diesel, în Europa, până în 2035. Angajamentul va fi extins la nivel global până în 2040.

Recent, Kia a organizat un eveniment online în cadrul căruia și-a prezentat planurile pentru un viitor sustenabil. La fel ca alți producători de automobile, marca asiatică vrea să renunțe la motoarele convenționale. În Europa, acest lucru se va întâmpla până în 2035.

Până în 2040, Kia va renunța, la nivel global, la propulsoarele diesel și pe benzină. Totodată, constructorul sud-coreean vrea ca până în 2045 și uzinele sale să fie cu zero emisii. Fabrica Kia din Slovacia funcționează deja exclusiv pe energie verde, așadar transformarea a început deja.

Cu această ocazie, Kia a publicat și primele schițe cu noul concept EV9. Acesta anunță un viitor SUV cu zero emisii, de mari dimensiuni, care va fi denumit, cel mai probabil, EV9.

Conceptul va debuta oficial în 17 noiembrie, cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles.

via Kia

Comentarii (8)

  • Seriff
    Am citit stirea asta, in timp ce astept sa se incalzeasca diesel-ul, sper sa poluez cat mai mult, astept sa ma dea in judecata tuta aia de 20 de ani care a dat in judecata Vw.
    9 1
  • curentatu
    Ar fi corect să dați și lista marilor producători care au refuzat semnarea angajamentului pionieresc de interzicere a motoarelor ICE la cop26.
    14 0
  • Curios, Hyundai n-a semnat angajamentul.
    8 0
  • hiundai face masini?
    https://romanialibera.ro/la-zi/international/china-germania-si-sua-nu-au-semnat-acordul-cop26-privind-oprirea-vanzarilor-de-masini-poluante/
    6 0
  • Anonim
    Daca o sa fim sanatosi o sa vedem in 2035 cati renunta la motoare conventionale .
    7 1
  • Povesti de marketing și din punctul meu de vedere o decizie ok ca să închidă câteva guri.
    Alții au anunțat ca renunța mai repede sau in proporție mai mare, așa ca joaca la “wait and see”, adică sa vedem ce-o sa fie… fără alte tehnologie la baterii/încărcare nimic nu se va înfăptui și atunci să vezi cine și cum o dă la întors, sau bănuiesc ca o sa facă și bateriile COVID și gata anulam ecologizarea, deja planeta-i in cap pentru o gripă… suntem ușor de manipulat (cel puțin majoritatea)!!!
    10 1
  • LUCCI LUCIANO
    N STIU CUM SA ZIC DAR PESTE VREO 25 DE ANI , CRED CA VOM AVEA GRAMEZI DE BATERII INUTILIZABILE ASA CUM SUNT ACUM GRAMEZILE DE TELEFOANE MOBILE DIN ANII 2000-2010. SAU ANVELOPELE TOCITE. MAI VEDEM CE SI CUM CU ELECTRIFICAREA ASTA ,,SALVATOARE''
    8 2
  • ADNopel
    Tehnologia este dar nu de dat la fraieri,bateria beta,energia de punct zero….mașinile electrice sunt ceva de tranziție,curentul nu este suficient,de putere instalată ce sa mai vorbim..la bloc e jale.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru