La noi se cumpără limuzine, la alții mașini electrice: primăria New York achiziționează 2000 de mașini electrice pentru flota municipală

de Mircea Meşter
Vineri, 04.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Era mașinilor mari pe benzină începe să apună și în Statele Unite, acolo unde primăria New York a anunțat că va cumpăra 2000 de mașini electrice pentru angajați.

Vrem, nu vrem, mașinile electrice vin peste noi, așa că am face bine să lăsăm garda jos și să ne pregătim de impact. Dacă mai aveați nevoie de un argument pentru asta, el vine din SUA, acolo unde autoritățile orașului New York au anunțat că își vor schimba complet flota actuală de mașini cu unele electrice în decursul următorilor 10 ani. 

Conform planului, prin New York urmează să circule 2000 de mașini electrice care vor aparține autorităților, New York bifând în 2025 cea mai mare flotă de electrice "de stat" din pe întreg teritoriul Statelor Unite ale Americii. Conform calculelor făcute de Primăria New York, schimbarea de macaz va duce la scăderea cu cel puțin 9% a emisiilor poluante la nivelul orașului. La acest procent vor contribui și mașinile de mare tonaj care vor fi nevoite să treacă pe combustibili ecologici de tipul biodiesel-ului sau a gazului natural și să aibă instalate sisteme de tipul Start-Stop care vor opti automat motorul atunci când mașinile nu rulează.

Costurile totale vizate de această modificare se vor situa între 50 și 80 de milioane de dolari.

Nu e vorba doar de achiziția și întreținerea mașinilo, ci și de instalarea unui număr mare de puncte de încărcare pentru acestea pe întreg cuprinsul orașului american.

Comentarii (11)

  • Asa exprimari retarde aveti in articol si sunteti impresionant de neinformati pentru niste jurnalisti auto. Nu vine nici o era a masinilor electrice in America. Defapt, vazarile masinilor "green" au scazut cu peste o treime anul acesta. Si mai spuneti ca Americanii renunta la masinile mari pe benzina. Voi sunteti jurnalisti auto pe bune ? Cum renunta cand cel mai bine vandut vehicul din America ii de departe F-150. Un pickup de peste 2 tone care are numai motoare pe benzina. Sa nu mai vorbim ca celalalte masini cel mai bine vandute sunt alte pickup-uri ca RAM sau Silverado, sau ca SUV-uri au o popularitate exploziva in momentul de fata, si mai toate sunt pe benzina. Ma dezgusta atata propaganda in favoarea electricelor.
    13 11
  • @Sam93 eu ti-am mai spus, motoarele cu combustie interna o sa dispara si cel mai probabil, prima data vor disparea in America.
    Tine aproape ;)
    7 10
  • mircea
    @Sam93
    După cum am spus și în articol, brace for impact. Mai multe nu pot și nu vreau să spun aici și acum. :)
    5 7
  • @Mircea Cred ca si peste 20 de ani o sa fiu tot pregatit de impact :)) Fara suparare acuma dar masinile "eco" nu reprezinta nici macar 10% din piata auto din SUA si nici nu o sa creasca prea mult in curand.
    9 6
  • Statistica pe 2015 a masinilor electrice e de 3%. Da, poate sa renunte America la motoarele cu ardere interna dar nu prea vad acum peste noapte. Americanii viseaza si mananca V8 pe paine, e greu sa-i comvingi acum, poate in timp. Primii care pot renunta repede (aste e valabil peste tot in lume) sunt cei din transportul in comun, masini de distributie marfuri in oras, etc. Dezavantajul foarte mare al masinilor electrice e autonomie si timpul mare de incarcare. Si cum statele americane sunt foarte mari, unele chiar pustii, si vrei sa faci si un drum mai lung, ce te faci? Plus nici la viteza si puytere nu stau chiar asa bine. Repet, pentru oras sunt extraordinare, atat. Nu lasa americanul prea curând sunetul unui V8 pe un motor de masina de spalat.
    10 1
  • Da voi de unde stiti ce vrea americanul ? traiti printre ei ?
    De unde vine asta ca mananca pe paine V8-ul ? povesti de adormit copii. Daca nu erau povesti, Toyota, Lexus, Honda, VW, BMW, etc etc ar fi avut probleme pe piata americana.
    2 3
  • someone
    noi avem clienti si ego pentru limuzine, ei au infrastructura si mentalitate ( si ) pentru electrice
    3 3
  • pai numai daca citesti primul comentariu iti dai seama de ce tara asta e ultima in orice si oriunde

    :(
    4 3
  • @Mowgli Eu lucrez cu americani, am prieteni americani si practic toata viata mea zilnica graviteaza in jurul Americii, chiar daca nu locuiesc in America. Americanii iubesc motoarele V8. Asta imi zice cam orice American. De asemenea, majoritatea nu prea au diesel-ul la inima. Pentru ca ii in general mai scump la ei, masinile diesel sunt mai scumpe si pentru ca nu prea reusesc sa respecte normele de poluare. Cele mai bine vandute masini la ei sunt pickup-urile. Milioane si milioane de pickup-uri in fiecare an

    . Sunt prieten bun de mai multi ani cu o familie din Texas. Femeia conduce un Chrysler 300 Hemi 5.7 V8 de 370 de cai si barbatul un Mustang 5.0 Coyote V8 de 420 si ceva de cai. Cand le-am zis ca eu umblu cu o masina de 80 si ceva de cai, au ras si au zis ca-i scuter pe langa ale lor.

    De asta mi se pare total nefondata afirmatia lui Mircea de la inceputul articolului. Sigur, exista oameni carora le plac masinile mai eco sau chiar electrice si in America. Dar majoritatea sunt hipsteri (multi din California) care si-au gasit o noua modalitate de a se face interesanti. La fel cum era fad-ul anilor trecuti la Hollywood cu Toyota Prius, ca toti smecherii voiau sa se dea iubitori de mediu in fata fanilor, la fel si acum electricele devin un obiect de cult pentru toti techno-hipsterii care vor sa fie la moda. Dar suntem extrem de departe de a spune ca era masinilor pe benzina cu motoare mari incepe sa apuna in SUA. Practic 99% din masinile ce le vei intalni pe drum in SUA au un motor mare (2 litri sau peste) pe benzina.
    2 3
  • @Sam si eu sunt in aceeasi situatie, in plus chiar lucrez pentru Americani. Cu toate astea, zi-mi si mie cate au V8 din lista asta:

    http://www.goodcarbadcar.net/2015/09/usa-20-best-selling-cars-august-2015-sales-figures.html
    1 1
  • Mitica Blajinul
    Americanii au pus un om pe Luna, dar cand vine vorba despre masini....Mai au de lucru. Aceeasi conceptie : totul trebuie sa fie balshoi, pardon, am vrut sa scriu big.Samuel, mai las-o balta cu americanii tai.Ai crescut cu "fast and furious" ai cam 23de ani si cam atat. Daca cineva nu e de accord cu tine, tu il numesti prost.De ce? Asa te-au invatat amerlocii tai?

    Zici ca americanii nu prefera dieselul? Really ? Cummings engines and Detroit engines! Cauta despre ele si poate te vei lumina un pic.

    Vezi ca poate vei avea sanse la "Loteria vizelor" Ar fi un mare castig pentru America!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru