La volan cu mâinile la ceafă: Mercedes a început testarea camioanelor autonome

de Daniel Popescu
Joi, 24.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a efectuat cu succes primul test cu camioane autonome pe o autostradă din Germania, primul pas în cadrul unei investiţii de o jumătate de miliard de euro.

Daimler a anunţat încă din vara anului trecut un program de investiţii de 500 de milioane de euro pentru dezvoltarea unor camioane autonome, iar primele teste au fost realizate cu succes în această săptămână.

Testul s-a desfăşurat pe autostrada A52 din zona localităţii germane Dusseldorf şi a constat în trei camioane autonome care au mers în şir indian în mod autonom. Fiecare camion a avut la bord un şofer care a supravegheat buna desfăşurare a testului, însă aceştia au adoptat o poziţie complet neobişnuită la volan: au stat cu mâinile împreunate la ceafă.

Urmareste Automarket
Cele trei camioane au comunicat între ele printr-o conexiune Wi-Fi cu scopul de a menţine în permanenţă o distanţă de circa 16 metri între ele, în condiţiile în care distanţa optimă în condiţii normale este de aproximativ 50 de metri.
Daimler susţine că distanţă mai scurtă dintre camioane permite reducerea consumului de carburant şi emisii cu circa 7% şi ajută şi la descongestionarea traficului.

"Camionul inteligent are cea mai înaltă prioritate pentru noi. Folosind comunicarea între camion şi celelalte vehicule din jur, îmbunătăţim fluxul de trafic şi scădem consumul de carburant şi emisiile. În acelaşi timp, camioanele inteligente ne ajută să scădem numărul de accidente", explică Sven Ennerst, şeful de inginerie al diviziei de camioane Daimler.

Via MSN

Comentarii (7)

  • Macar daca te loveste ceva, sa simti nu gluma.
    4 0
  • si fiecare dintre camioane are prelungiri la remorca pentru diminuarea consumului...cat acest "future" si cat distanta dintre ele are o mai mare importanta in reducerea de combustibil?
    2 0
  • Eu nu prea am incredere in asemenea sistem. Mai ales ca e la inceput....
    2 0
  • Consum mai redus cu circa 7%.....interesant.....asta ar veni o consum cu circa 2 litri mai putin la 100km.....
    Daca stam sa ne gandim la o companie mare cu 400-500 de camioane/tiruri......sar face economi destul de importante...
    3 0
  • reduceri vor fi...de personal ! Asta inseamna , in general, automatizarea ! Robotii fac totul, noi stam acasa ! plantam ghiocei !
    6 0
  • Pana la urma asta e idealul unde se vrea sa se ajunga, cred. Adica fiecare om sa aiba cate un robot care sa ii faca treaba. Noi stam acasa si plantam ghiocei, iar robotii merg la munca si lucreaza impreuna cu alti roboti si apoi ne aduc noua banii acasa.
    4 0
  • Când vor munci roboții în locul nostru, banii vor fi dispărut de mult. Nu știu dacă vom mai exista noi. Dacă da, s-ar putea să ne pună ei la lucru, la un moment dat.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru