Lamborghini a traversat Japonia cu două Urus, pe un traseu de peste 6.500 de kilometri

de Alexandru Monenciu
Marti, 25.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Două exemplare Lamborghini Urus au traversat Japonia, în cadrul unui proiect denumit "Unlock Any Road Japan". Cele două SUV-uri de performanță au parcurs peste 6.500 de kilometri, atât pe șosea cât și pe teren accidentat.

Lamborghini Urus este una dintre acele mașini care îmbină performanțele unui supercar cu funcționalitatea unui SUV. Pentru a demonstra asta, constructorul italian de automobile a lansat proiectul "Unlock Any Road Japan", în cadrul căruia două exemplare Urus au traversat Țara Soarelui Răsare.

Totul a început în 26 aprilie, în orașul Fukoka situat în nordul insulei nipone Kyushu. De aici, cele două SUV-uri conduse de jurnaliști din domeniile auto, lifestyle și modă au trecut prin Hiroshima, Kobe, Osaka, Nagoya, Kanazawa, Yamagata și Akita.

Apoi au trecut prin Hokkaido, Sendai și Yokohama, înainte să ajungă la Tokyo, destinația finală a aventurii "Unlock Any Road Japan". SUV-urile au ajuns în capitală în 23 mai.

De-a lungul traseului, jurnaliștii au avut ocazia să pună la treabă SUV-ul italian și pe un traseu de off-road din vecinătatea orașului Nara.

Proiectul celor de la Lamborghini a fost și un prilej bun de a cunoaște istoria și geografia țării asiatice.

Jurnaliștii au vizitat o serie de obiective turistice, inclusiv Memorialul Păcii din Hiroshima, Podul Seto Ohashi, castelul Himeji, cascada Juni și Lacul Biwa (cel mai mare lac din Japonia).

via Lamborghini

Comentarii (14)

  • Hirohito
    Cred ca s-au uitat la ele parlitii aia de japonezi ca la nave spatiale,mai ales cand au vazut ecranele aprinse-n bord sau cum coboara electric geamurile.
    12 2
  • mircea badea
    cat i-a costat key passurile? cat e benzina acolo?
    7 1
  • Nu i-a zburat oglinzile la o rafala de vant?
    5 3
  • Edikkk
    Dar vai, cum în Japonia şi cam toată Asia de sud est, Australia şi SUA, Canada incluse, au doar 110 km/h viteaza pe autostrăzi?

    Dar vai, ce o să facă săracii care au ditamai continentele, să meargă aşa "încet" ?

    Dar vai, ce o să facă când o să aibă maşini limitate la 180 km/h?

    PS Canada avea chiar 100 dar au modificat-o în 2019, să o ridice la 110 km/h
    3 18
  • @edikk
    Keicar,cam asta conduc aproape toti japonezii,tara mica raportat la relief si populatie,totul ingust la ei,spatiu ioc,de la strazi pana la locuinte,cand mergi cu masini mai mici decat un Damas sau Tico sau foarte inguste si inalte e si normal ca limita lor pe autostrada sa fie intre 100 si 120km/h pe unele portiuni. Iar japii descurajeaza masina personala de zeci de ani,d'aia si limitele astea,poti lua oricand trenul care merge cu sute de km/h fara nicio intarziere cam oriunde si oricand doresti,dar cand esti un papagal electronic panicard n-ai cum sa pricepi de ce,sau poate pricepi ceva si te bucuri ca asa ar prinde si electrotroacele voastre 200km autonomie.
    10 5
  • Edikkk
    Vai de capul tău.... Japonia nu are suprafaţa ţării foarte mare, dar este întinsa cam din Danemarca până în Spania

    Uite
    https://soranews24.com/2018/06/08/japanese-internet-shocked-by-map-showing-japan-is-as-big-as-europe/

    Sau Indonesia

    https://www.wowshack.com/10-comparisons-indonesian-vs-the-world/


    Iar restul, Australia, Canada, SUA, Indonesia, Rusia, taci mâlc ca nesimţitul.

    Ruşine, mi-ar fi ruşine, aş intra în pământ.... ce aberaţii scrii.
    2 17
  • Edikkk
    Precizare: ditamai Rusia are 110 limita, iar 130 au doar pe nişte zone doar în jurul Moscovei
    dar în rest, numai 110 max peste tot
    2 14
  • Urus e in Japonia precum nuca in perete. Zgarie ochiul pur si simplu in imaginile alea. Niste concepte in totala antiteza.
    Ce treaba are masina asta pe langa niste locuri si cladiri de o modestie exemplară, atat in rationament cat si in etică? Cel mai prost exercițiu de marketing, parerea mea.
    Zgomotul si opulenta, chiar si doar prin culoarea caroseriei, isi au locul poate pe circuit sau in tara de origine, pe dealurile Toscanei sau la Monza.

    Au mai surprins si pe cate unul cu o ricsa...noaptea mintii!
    20 3
  • @edikk
    Japonia- suprafata 377,975 km2
    Romania-suprafata 238,397 km2
    Japonia-126 000 000locuitori
    Romania- neoficial 15 000 000
    Acum,cu cifrele in fata,ca e majoritar munte si stanca,ce ti se pare deplasat ca am zis ca raportata la populatie si relief nu e o tara f mare?
    Vai de capul tau de papagal cu tot cu exemplele tale!
    10 7
  • Radio Gaga
    Atentiune! Vorbeste expertul specializat in probleme ale orientului indepartat, sectia chestiuni japoneze. Ca si in multe alte domenii competenta lui are un cuvant greu de spus. Va rog sa ii acordati atentia si repectul cuvenit. Edik, pardon, maestre aveti cuvantul.
    15 2
  • Foarte inapoiati japonezii, cu ricsa pe lângă Lamborghini, dacă intrau și pe un câmp cu orez era bine, vedeam cum funcționează tracțiunea integrală.
    12 0
  • Americanii aia sunt prea idioti, ei si la 110 km/h pe autostrada sunt un pericol public fiecare circula cum il taie capul, pe ce banda vor muschii lor, poate sa mearga unul cu 50 pe ultima banda si altul in dreapta lui sa circule cu 150 ca e fumat si asa are el chef sa o arda la ora aia
    8 2
  • @unalex : Urus e o masina oarecum exclusivista oriunde in lumea asta pana la urma , te asigur ca poti sa stai linisitit si o luna prin Toscana si nu o sa vezi nici-unul pe sosele. Cat de rational sau etic ar fi acest exercitiu de marketing nu stau sa analizez , doar sunt curios ce ai vrut sa spui cu ultima propozitie , ce anume iti pare "de noaptea mintii" , cele doua supercar-uri sau barbaria din spatele lor ? Ce iti pare tie mai etic in 2021, sa-ti iei un Urus sau sa te lasi tras in caleasca de un animal din aceeasi specie cu tine ?
    10 2
  • Bipedul ala din poza de trage ricsa e robot,e Japonia,ce naiba!
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru