Lamborghini țintește sus: șapte versiuni noi pentru Huracan și un înlocuitor de 1.000 CP pentru Aventador

de Cornel Șocariciu
Vineri, 25.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini vrea să obțină vânzări din ce în ce mai bune, iar pentru acest lucru promite o gamă mult mai generoasă. SUV-ul Urus, șapte versiuni noi pentru Huracan și un urmaș pentru Aventador sunt "armele" cu care Lamborghini pregătește asaltul asupra Ferrari.

În 2016, Lamborghini a comercializat 3.457 de mașini, o valoare bună pentru constructorul italian, dar nu suficientă pentru a pune presiune pe Ferrari (8.014 mașini vândute în 2016). Constructorul din Sant'Agata Bolognese își dorește ca în 2019, vânzările să ajungă la 7.000 de unități pe an.

Pentru a ajunge acolo, Lamborghini anunță debutul lui Urus. SUV-ul italian va fi prezentat în 4 decembrie, urmând ca primele livrări să fie făcute la jumătatea lui 2018.

În același timp, Lamborghini plănuiește șapte versiuni noi pentru Huracan. Speedster, Barchetta, Superleggera, SV, Targa, GT3 Stradale și Safari.

De asemenea, Lamborghini își canalizează energiile și bugetele pentru dezvoltarea unui succesor pentru Aventador. Zvonurile spun că urmașul acestuia o să mizeze pe un V12 de 7.0 litri care va produce 800 de cai putere. Alături de agregatul pe benzină, sistemul de propulsie va integra și două motoare electrice pentru un total de peste 1.000 CP.

Același raport spune că Lamborghini o să ofere și o versiune plug-in hybrid care va miza pe un motor V8.

Puterea anunțată este de circa 700 de cai. Vocile apropiate companiei spun că urmașul lui Aventador va ajunge pe piață în 2020.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru