Lamborghini Urus ar putea avea și o variantă de performanță

de Sebastian Toma
Miercuri, 22.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Deși încă nu au lansat varianta de serie a primului SUV modern al mărcii, italienii de la Lamborghini se gândesc deja la o variantă de performanță SuperVeloce și chiar la o versiune mai luxoasă.

Viteza maximă și performanțele sunt importante, dar Urus va fi o mașină care livrează emoții specifice modelelor Lamborghini și care va putea fi condusă zilnic pe orice drum, fie el liber sau aglomerat.

Stephan Winkelmann
CEO Lamborghini
Lamborghini Urus, primul SUV din era modernă a mărcii italienești, ar putea fi oferit și într-o variantă de performanță, titrează englezii de la Autocar. Stephan Winkelmann, CEO-ul Lamborghini, a declarat într-un interviu acordat publicației britanice că sunt luate în considerare mai multe variante speciale ale lui Urus, printre care se numără o versiune de performanță care să poarte titulatura SuperVeloce și o variantă mai luxoasă. Până în 2018, anul în care Urus va intra în producție, cei de la Lamborghini au suficient timp să ia o decizie în privința acestor variante, care sunt așteptate să fie lansate ulterior debutului pe piață al versiunii standard.

Lamborghini își propune ca Urus să fie cea mai sportivă propunere a segmentului SUV-urilor de lux, dar compania italiană are posibilitatea să ducă această idee mai departe atât în direcția sportivității, cât și înspre lux. Datorită acestui model și a derivatelor sale, compania italiană și-ar putea rotunji veniturile fără să dilueze esența mărcii. Urus, primul SUV din era modernă a mărcii, va fi construit pe o variantă personalizată a platformei noului Audi Q7 și a viitorului Bentley Bentayga, cel din urmă fiind programat să devină cel mai luxos model din segment.

Actualul BMW X6M accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.2 secunde, iar varianta standard a lui Urus este așteptată vină cu o valoare mai bună, în contextul în care Lamborghini și-a propus deja să ofere cel mai performant SUV din lume. Asta înseamnă că eventuala variantă SuperVeloce ar trebui să asigure un timp 0-100 km/h de sub patru secunde.

Urmareste Automarket
În ceea ce privește varianta de serie a lui Urus, șeful mărcii italiene promite păstrarea design-ului exterior angular, dar și adaptarea interiorului pentru a asigura un nivel înalt de confort pentru pasageri. Mai mult decât atât, interiorul va fi mai convențional și va lua în considerare necesitățile unei familii pe parcursul unui întreg an, ceea ce va fi diferit de ceea ce se întâmplă cu celelalte modele din oferta mărcii din Sant'Agata Bolognese.

Via Autocar

Comentarii (5)

  • pai....eu stiam ca un lambo e masina de performanta prin definitie....cum i-or zice? RS line?mmmm....probabil ...daca or avea si motorizari TDI....
    7 1
  • "Cel mai sportiv SUV de lux"........"aceste cuvinte care ne doare"...
    Oare există vreo limită în manipularea clienților care sunt dispuși să-și hrănească orgoliul prostesc? E o cursă nebunească inițiată de Q7 și X5 la care se angajează tot mai multe firme: Porsche, Lamborghini, Bentley, Subaru și sunt convins că lista va continua.
    Tot ce contează este să dea banii cocălarul (și nu mă limitez la parveniții de RRRRRomânica). În rest, nu contează că te prezinți la saloane de tradiție cu adevărați monștri inutili, pătând renumele unor mărci consacrate în cu totul altceva....
    PS:Nu sunt vulpe și îmi plac strugurii adevărați, nu hibrizii fără gust.
    9 0
  • Scorpionul_negru
    De cand il scot si pe asta m-am plictisit eu !
    6 0
  • Adevarul e ca in ziua de azi trebuie sa specifici daca este sau nu este "de performanta" cand rostesti numele Lamborghini. Trist.
    4 0
  • o lume bizara
    Pe cat de ciudat e titlul, pe atat de ciudata e masina.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru