Lancia va prezenta 3 modele noi la sfârșitul lui noiembrie

de Tiberiu Safta
Miercuri, 09.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lancia va organiza un eveniment special la sfârșitul acestei luni prin care ne va oferi primele imagini cu 3 modele din viitor. Evenimentul anticipează revenirea celebrei mărci italiene pe piața europeană după o perioadă lungă de izolare.

În urmă cu 8 ani, Lancia a fost oficial retrasă din marile piețe europene și din lume. De atunci, celebra marcă italiană a rămas numai pe piața din Italia și cu doar un singur model în gamă, în forma lui Ypsilon. După aproape un deceniu de izolare, Lancia își pregătește revenirea grandioasă pe piața europeană și va da startul unei noi ere în istoria mărcii.

Mai devreme în acest an, constructorul italian ne-a dezvăluit planurile sale pentru viitor. Mai exact, vor fi lansate 3 modele noi până la sfârșitul deceniului. Primul va fi noua generație Ypsilon, care va fi prezentată în 2024. Al doilea model va fi un crossover electric, primul din istoria mărcii, care își va face apariția în 2026.

La final vom avea o nouă generație Lancia Delta, pentru prima dată electrică. Acest model va fi dezvăluit în 2028.

Chiar dacă mai avem ceva timp de așteptat până la dezvăluirile oficiale, Lancia ne face o surpriză și ne va arăta primele imagini cu viitoarele modele la sfârșitul acestei luni.

Mai exact, marca italiană organizează un eveniment special în Italia, numit Lancia Design Day, în ziua de 28 noiembrie.

Deocamdată, informațiile despre viitoarele modele sunt limitate, însă știm că ele vor adopta un limbaj de design nou, inspirat de la mai multe celebre modele din trecut precum: Delta, Aurelia, Stratos, Beta HPE, Fulvia, Flaminia, Gamma și Rally 037.

De asemenea, viitoarea generație Ypsilon va măsura undeva la 4 metri în lungime. Viitorul crossover electric va măsura 4.6 metri, iar viitorul Delta va măsura 4.4 metri din față până în spate. Mai mult, aceste modele vor utiliza materiale ecologice și sustenabile în proporție mare. De altfel, Lancia va fi compania cu cel mai mare procentaj de astfel de materiale folosite din cadrul Grupului Stellantis.

La final, Lancia a dezvăluit și care vor fi primele piețe din afara Italiei. Noile modele vor fi vândute, pentru început în: Franța, Germania, Spania, Belgia, Luxemburg și Țările de Jos.

Comentarii (2)

  • io stiu...
    ...daca mai are puterea sa razbeasca, contextul este oricum dificil si pentru marci mai mult decat prezente, daramite pentru una de care nu s-a mai auzit nimic atata amar de vreme.
    6 2
  • Chevyrolet
    Văd Lancia în titlu, sunt fericit
    :)
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru