Lansarea Audi e-tron, amânată cu patru săptămâni: germanii au făcut modificări la software-ul SUV-ului electric

de Daniel Popescu
Luni, 22.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi va amâna lansarea în showroom-uri a SUV-ului electric e-tron cu patru săptămâni, întrucât are nevoie de acordul autorităților pentru o serie de modificări de ultimă oră la software.

Audi a prezentat SUV-ul electric e-tron cu aproximativ o lună în urmă și primise deja peste 10.000 de comenzi la nivel global la finalul lui septembrie. Planurile inițiale vizau ca lansarea în showroom-uri să aibă loc până la sfârșitul acestui an, mai ales că producția a început încă din 3 septembrie.

Iată însă că germanii sunt nevoiți să amâne lansarea comercială cu circa patru săptămâni ca urmare a faptului că au nevoie de o nouă aprobare pentru software-ul utilizat, ca urmare a unor modificări neprevăzute în cadrul procesului de dezvolare.

Pe de altă parte, publicația germană Bild am Sonntag susține că Audi se confruntă și cu alte probleme cu privire la e-tron în special și la modelele electrice în general. Astfel, LG Chem, furnizorul bateriilor pentru toate modelele electrice Audi, vrea să mărească prețul acumulatorilor cu circa 10% ca urmare a creșterii cererii, iar cele două părți poartă negocieri în această privință.

Oficialii sud-coreeni au refuzat să comenteze informația sub pretextul că informațiile legate de contractele în derulare sunt confidențiale, în timp ce reprezentanții Audi au adoptat această strategie de comunicare.

Pe lângă Audi, LG Chem are contracte pentru furnizarea de baterii pentru Volkswagen și Daimler, compania-mamă a celor de la Mercedes.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • stim, nu ieseau noxele.
    9 5
  • @vianu :Da ...problema vine de la evacuare se pare...motoarele aveau galerie comuna ..acu tre sa le faca separate ..cu evacuari duble ..ca sa treaca noxele..ha..ha..ha..
    5 4
  • Daca as fi in locul celor de la LG factory le-as mari pretul cu minim 30%.
    3 3
  • someone
    nu e semn buna daca audi modifica ( din nou ) softul masinilor. lumea e deja sceptica cand aude in aceeasi propozitie cuvintele "soft" "audi" si "modifica"
    12 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru