Lansarea noului Ford Mondeo, amânată până la finalul lui 2014

de Mircea Meșter
Miercuri, 31.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cei de la Ford sunt nevoiţi să amâne cu un an lansarea de piaţă a noului Mondeo în Europa din cauza reorganizării producţiei în uzinele sale de pe Bătrânul Continent

După ce Ford a anunţat că închide fabricile din Genk (Belgia), Southampton şi Dagenham (ambele Marea Britanie), lansarea noii generaţii a lui Mondeo a fost amânată cu un an, până la finalul lui 2014. Prezentat în faţa presei şi a potenţialilor clienţi în această toamnă la Salonul de la Paris, noul Mondeo ar fi trebuit să fie produs la uzina din Genk, însă anunţul făcut de oficialii companiei face ca planurile iniţiale să nu se mai aşeze perfect pe calendarul actual al companiei.

Conform informaţiilor publicate până acum de Ford, producţia fabricii din Genk va fi transferată în Spania, însă pentru adaptarea liniilor de producţie de aici va fi nevoie de timp şi de recalibrarea planului de asamblare pentru ca Mondeo - unul dintre cele mai importante modele ale Marelui Oval - să intre în producţie la un volum îndeajuns de ridicat.

În aceste condiţii, deşi era programată să intre în showroom-uri la finalul lui 2013, a patra generaţie a lui Ford Mondeo nu va vedea lumina zilei în Europa până în a doua jumătate a lui 2014.

Este a doua amânare a începerii producţiei noului Mondeo, după ce la mijlocul anului Ford anunţase că data oficială este decalată din cauza unor probleme de omologare la nivel european. Vă reamintim că omologul american al lui Mondeo, noul Ford Fusion, este disponibil deja în Statele Unite începând din prima parte a lui 2012.

via caradisiac

Comentarii (9)

  • PATRATANU GEORGE ALIN
    MARE,PACAT MA ASTEPTAM SA FIE LANSAT MAI DEVREME TOMANA 2013!
    15 3
  • pana la sfarsitul lui 2014 vom avea un nou passat si succesorul Insigniei
    competitia va fi puternica pana atunci.......insa era de asteptat ca ceva sa nu mearga cum trepe pt. Ford Europe......mai ales ca deja au anuntat inchiderea unor fabrici(destul de multe asa dintr-o data)
    18 1
  • Pacat ca amana lansarea. Practic vom avea modelul MY2015 daca-l lanseaza in ultima parte a lui 2014. Pana atunci Passat, Insignia, Mazda 6, Accord-ul si 508 o sa-si faca de cap pe batranul continent tinand cont ca si noua generatie de Laguna a fost amanata.
    15 1
  • are un aer placut de aston martin in fata sau de jaguar
    si linia din spate este mai reusita decat pe modelul anterior.
    si bordul daca e full display ar trebui sa arate foarte frumos
    11 1
  • Cosmin19
    Cu amanarea asta, de castigat va avea mazda, avand in vedere ca mazda 6 va fi cea mai noua in clasa ei si va trece o perioada mare de timp pana vor veni generatii noi din partea competitoarelor.
    15 5
  • Eu cred ca nici viitoarea Insignia si 508 nu se vor lansa mai devreme de sfarsitul lui 2014, Laguna 4 a fost deja amanata, Mondeo la fel. Acum intr-adevar Mazda 6 este cea mai noua, intr-un an cred ca apare si noul Passat care va avea de infruntat mai mult concurenta japoneza, ca cea franceza va mai intarzia, adaug si viitorul C5, care depinde de lansarile lui 508 si Insignia pe platforme comune, vor trebui sa fie f atenti cei 3( Opel , Peugeot si Citroen) cum le vor face, daca nu pastreaza cat de cat caracterul fiecaruia la exterior si interior, chiar daca pe dedesubt vor fi aproape la fel, va fi f greu sa scape de probleme, si nu doar la clasa medie, mai important este la clasa compacta sa aiba si mai mare grija cum le vor face.
    11 1
  • Sa-l faca la Craiova daca tot spun ca e fabrica de ultima generatia.
    17 2
  • andy.s
    exista o mare,pacat mare ca amana lansarea..............
    2 0
  • adrian floraru
    pacat abea asteptam momentul akum 2014 o sa aibe concurenti foarte puternici pe atunc......
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru