Noul Ford Mondeo, primele imagini ale versiunii europene

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 11.01.2012
Ford a prezentat primele imagini ale noii generaţii a lui Mondeo. Modelul de serie debutează pe piaţa din Europa în 2013.

Ford a prezentat versiunea europeană a noului Mondeo. Exmplarul din imagini reprezintă versiunea de serie a noii generaţii Mondeo, programată să debuteze anul viitor. Ford a prezentat la Salonul Auto de la Detroit noul Fusion, versiunea americană a lui Mondeo, care are un design foarte apropiat de cel al vehiculului din imagine.

Singura diferenţă dintre noul Mondeo şi noul Fusion, cel din urmă fiind prezentat la Detroit, apare la nivelul blocurilor optice, versiunea europeană a modelului de clasă medie de la Ford fiind echipată cu alte semnalizatoare. Totodată, bandourile de pe bara de protecţie spate au altă formă. Anumite fante de aerisire montate în partea frontală ar putea fi eliminate în cazul versiunii de serie a noului Mondeo. În ceea ce priveşte motorizările, Ford va utiliza motoarele EcoBoost de 1.6 şi 2.0 litri şi unităţi TDCi de 1.6, 2.0 şi 2.2 litri.

Pentru moment, oficialii Ford nu au vorbit şi despre o eventuală versiune hibridă a lui noului Mondeo.

După debutul din primul sfert al anului 2013, noul Ford Mondeo va avea şi o versiune wagon. Versiunea americană a lui Mondeo va avea aceeaşi platformă cu cea utilizată de modelul vândut în Europa, deoarece ambele vehicule au fost construite în baza strategiei "One Ford".

Via | WorldCarFans

Comentarii (13)

  • mondeo
    vaaaai ce jaguar imi iau :D
    27 4
  • ba pardon...
    Vaaai ce Aston Mondeo nu-mi iau ;D
    24 11
  • visitor
    Facelift reusit...
    Mi se pare ca nu au schibat extrem de multe fata de varianta curenta - in afara fasciei frontale. Nu ma intelgeti gresit nu spun ca masina arata rau - insa in afara formei tip Aston Martin in fata nu prea au schimbat mare lucru.
    13 11
  • arata foarte bine noul model
    13 3
  • Ceva mai mult decat un facelift...
    Arata ca o masina mai scumpa, ceea ce este bine.
    Chiar daca se vorbeste de grila care seamana cu aceea de la alte modele (sau farurile...), arata bine pe masina, fiind in acelasi timp bine proportionata. Linia laterala se prezinta bine si este amplasata inspirat, contribuie mult la aspectul masinii. Dupa cate am vazut din pozele care prezinta interiorul versiunii americane, s-au reusit progrese notabile, care cred ca se vor regasi si in cazul versiunii europene, eventual cu putine modificari.
    Masina imbina muchiile si aspectul fluid, ceea ce cred ca ofera o alura atletica, dinamica, in ciuda dimensiunilor sale. Cred ca va reprezenta o oferta buna si interesanta in clasa din care face parte.
    22 2
  • pe o sara de la 1 la 10 ii dau un 8...
    Masina arata bine in poze, putand spune, fara a fi un admirator al acestui constructor, ca este un model reusit.Personal vad in acest Mondeo ceva din robustetea lui C5, fara a fi un minus acest fapt.Nu mi se pare o asa asemanare coplesitoare cu Jaguar sau Aston, cel putin nu asa de mare ca in cazul modelelor din grupul vag...
    14 3
  • @suporter
    Inseamna ca ai o problema cu vederea.
    4 13
  • Razvan
    V6
    Era bine sa fie si o varianta V6 si transmisie integrala.
    2 1
  • @Razvan
    Astapta si tu Break-ul, Coupe-le.

    @Automarket
    Se lanseaza anul viitor, adica in 2013???
    1 0
  • Mondeo
    Eo masina reusita.Clar,arata mai bine decat Insignia,Passat si care mai sunt in segmentul asta.
    Bravo,Ford!
    12 0
  • ford nu poate fi "acuzata" de copierea grilei de la aston martin pt ca ii apartine ideea...

    in era ford a lansat aston martin pe piata modelelor de lux cu DB7 si mai apoi cu v12 vintage ,vanquish,etc

    si cine spune ca se vad asemanari de la jaguar ....pai si jaguar a fost a celor de la ford pana la preluarea lor de catre TATA motors...

    si in prezent FORD inca mai detine actiuni la aston martin asa isi permit..

    FEEL THE DIFERENCE!!!
    2 0
  • Tractiune
    Ar fi pacat sa nu ii puna tractiune spate, la cat de bine arata !
    0 0
  • E foarte frumoasa masina. E admirabil ca au reusit sa ajunga la designul asta cu putine modificari fata de modelul precedent. Grila intr-adevar nu este cea mai originala, dar nu conteaza, masina este frumoasa. Cu acest nou Mondeo, toata gama Ford Europe a adoptat un nou standard de calitate si design. Un constructor competitiv si modern...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru