Lansarea pe piață a lui Volkswagen ID.5, amânată din cauza lipsei de componente

de Tiberiu Safta
Luni, 28.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările noului model electric Volkswagen ID.5 ar fi trebuit să înceapă în luna aprilie. Din cauza crizei de semiconductori și de piese importante, lansarea pe piață a modelului pur electric a trebuit să fie amânată până în luna mai.

Spre sfârșitul anului trecut, Volkswagen a dezvăluit modelul ID.5, o variantă coupe a lui ID.4. Mașina dispune de versiuni de până la 299 de cai putere și promite o autonomie de până la 520 de kilometri. Producția modelului a început, încă din luna ianuarie la uzina din Zwickau, iar modelul poate fi comandat și în România, la un preț de pornire de 50.100 de euro.

Vânzările noului model electric ar fi trebuit să înceapă în aprilie. Însă, potrivit unui purtător de cuvânt Volkswagen, lansarea pe piață a lui ID.5 a fost amânată pentru prima săptămână din luna mai. Asta din cauza lipsei de componente esențiale ca urmare a crizei de semiconductori și a războiului din Ucraina. Mai exact, lipsa de cabluri a dus la această întârziere, deoarece Volkswagen nu poate să le trimită dealerilor exemplarele pentru expoziție în showroom.

Ca urmare a războiului din Ucraina, Volkswagen a fost nevoit să oprească, în repetate rânduri, producția de mașini la uzinele sale din Europa.

Inclusiv uzina din Zwickau, unde este produs ID.5, a fost afectată.

via Carscoops

Comentarii (1)

  • Am inteles ca sunt producatori care nu mai livreaza nimic anul asta. Stie cineva daca nu cumva e chiar VAG?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru