Lansările Grupului Volkswagen în 2021: lista include ID.5, noua generație Fabia și un Bugatti misterios

de Alexandru Monenciu
Marti, 16.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu ocazia conferinței de presă anuale, gigantul german Volkswagen AG a confirmat lansările pe care le are programate în 2021. Lista include ID.5, noua generație Fabia, dar și o versiune misterioasă pe care o va primi Bugatti Chiron

După un 2020 care a ridicat foarte multe provocări pentru toți constructorii de automobile, Grupul Volkswagen se pregătește de un an 2021 plin.

Gigantul german tocmai a susținut conferința de presă anuală, în cadrul căreia a vorbit inclusiv despre noile modele cu care urmează să facem cunoștință în lunile următoare.

VOLKSWAGEN

În perioada următoare, constructorul din Wolfsburg este așteptat să lanseze noul ID.5 (varianta coupe a lui ID.4), dar și un SUV compact cu alură de coupe. Cel mai probabil este vorba despre varianta europeană a modelului Nivus (SUV vândut în America de Sud).

Urmează mai apoi ID.4 Crozz și ID.4 X, ambele urmând să fie comercializate pe piața din China. Anul continuă cu un Tiguan produs și vândut în India, iar modelele Taos și Tarek vor debuta în America de Sud și Nord, respectiv în Rusia.

Skoda

Producătorul ceh de automobile se pregătește să lanseze, zilele acestea, noul Kushaq, un crossover gândit special pentru piața din India. Va urma apoi noua generație Fabia, dar și un facelift pe care îl va primi Kodiaq, primul SUV din istoria brand-ului.

Totodată, modelul electric Enyaq ar putea primi o variantă coupe spre finalul acestui an.

Bentley

În 2021, Bentley urmează calea electrificării.

Pe lângă o versiune plug-in hybrid pentru Bentayga, constructorul britanic intenționează să mai lanseze un model PHEV.

Zvonurile vorbesc fie despre o variantă electrificată a lui Continental GT, fie a navei amiral Flying Spur.

Lamborghini

Producătorul din Sant'Agata Bolognese nu are planuri mari pentru 2021. În documentul prezentat de Grupul Volkswagen, în dreptul Lamborghini este trecută doar lansarea lui Huracan STO care a avut deja loc.

Că tot suntem la capitolul Lamborghini, un oficial al companiei a declarat recent că viitoarele modele vor pune mai mult accentul pe manevrabilitate și dinamica de condus. În contextul electrificării, accelerația și viteza maximă nu mai sunt atât de importante.

Porsche

Fanii Porsche au făcut deja cunoștință cu noul Taycan Cross Turismo, dar constructorul din Stuttgart mai are câțiva ași ascunși în mânecă.

Printre ei s-ar putea numără noul Macan electric și o variantă nouă a lui 911. Ar putea fi vorba despre mult așteptatul 911 Safari, dar rămâne de văzut.

Audi

Lista lansărilor Audi include proaspătul E-Tron GT, Q4 E-Tron și Q5 Sportback.

Acestea vor fi urmate de o versiune plug-in hybrid a lui Q5, dar și de un viitor Q5 E-Tron.

BUGATTI

În 2021, gama Chiron urmează să includă un nou model. Din păcate Bugatti nu a oferit mai multe detalii, așa că trebuie să stăm cu ochii pe brand-ul din Molsheim pentru a afla despre ce este vorba mai exact.

via Motor1 și Grupul Volkswagen 

Comentarii (2)

  • anonim
    Bentley Mulsanne este nava amiral nu Flying Spur.
    3 0
  • @anonim Producția modelului Bentley Mulsanne a fost oprită anul trecut. De atunci, rolul de navă amiral a fost preluat de Flying Spur
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru