Lecție britanică de istorie: primul Bentley Continental, față în față cu actualul Bentley Continental GT Speed

de Mircea Meşter
Miercuri, 16.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley Type-R Continental, primul model care a purtat acest nume în istoria mărcii, se întâlnește într-o ședință foto excepțională cu cel mai performant Bentley actual: Continental GT Speed.

De obicei, comunicatele oficiale ale constructorilor auto vin cu informații noi despre modele, tehnologii sau despre partea de business a lumii auto. Există însă și excepții notabile, iar de obicei acestea sunt "clasate" de presa auto din cauza faptului că acestea nu conțin informații noi sau interesante pentru cititori. Noi vom face însă o excepție astăzi, când în căzuța de mail au aterizat câteva fotografii superbe din partea celor de la Bentley.

Este vorba de o galerie foto cu imagini fantastice în care sunt surprinse două mașini care poartă denumirea Continental. Nu sunt însă orice mașini, ci primul model care a purtat acest nume și versiunea GT a actualei generații. Într-o perioadă care pentru Bentley înseamnă mai ales concentrare pe lansarea SUV-ului Bentayga, primul astfel de model din istoria constructorului britanic, comparația vizuală dintre cele două modele reprezintă o binemeritată gură de oxigen pentru fiecare dintre noi.

Povestea ambelor mașini din imaginile alăturate este una facinantă.

În 1952, Bentley dezvolta versiunea Continental a modelului R-Type. Scos în evidență estetic de prelungirile aerodinamice ale aripilor spate și de performanțele incredibile pentru acea vreme, noul Bentley R-Type Continental a fost produs în doar 207 exemplare (din care 164 destinate pieței din Marea Britanie), detaliu care a crescut exponențial valoarea fiecărei unități.

Un profil care inspiră dinamism prin toți porii. Produs în 1952.

Modelul a fost desenat de Rolls-Royce, pe atunci companie-soră cu Bentley, și produse de Mulliner, un caroserier astăzi care dă numele unor ediții speciale ultraluxoase ale modelelor din gama constructorului britanic. Peste toate, însă, merită subliniat faptul că R-Type Continental reușea pe atunci o viteză maximă de 193 de kilometri pe oră, fiind cel mai performant model cu patru locuri din lume în anul lansării.

De cealaltă parte, noul Bentley Continental GT Speed este cel mai performant model din gama Bentley, motorul W12 de 6.0 litri sub capotă oferind performanțe excelente în condițiile unei mase proprii de 2300 de kilograme: 4.2 secunde pentru 0-100 km/h și o viteza maximă de 331 de kilometri pe oră. Consumul mediu mixt anunțat de Bentley pentru această mașină este de 14.6 litri/100 km.

via Bentley

Comentarii (4)

  • Cu toate ca imi plac si apreciez masinile clasice, de data asta pot spune ca noul Conti... imi place mai mult. E o masina mai frumoasa si mai performanta. Nu se stie exact daca e mai fiabila ca cel vechi...asta ramane de vazut in viitor.
    3 1
  • Poate si de data asta sunt intre putinii carora le place noul Bentayga. Cel putin fata e superba si din fotografiile de mai sus se vede clar de unde vine pedigree-ul. Fata masinii are o interpretare moderna pe care n-o mai gasesti la alti constructori. Per total, Bentayga e foarte bine proportionat, si mi se pare ca imbina perfect dinamismul cu o tinuta regala. Daca ar fi sa ma gandesc la niste bogatasi atletici, Bentley ar fi metafora perfecta.

    Rolls Royce e unic in felul lui, dar daca ar fi sa aleg o masina personala, pentru mine ar fi Bentley. Ce mai imi place la firma asta este ca interiorul, finisajele si tinuta de drum te face sa uiti si de VW si de Audi, poate chiar si de Mercedes. Are acel lux si o personalitate care nu are nevoie de comparatii cu nimeni. Fie el Benz sau Rolls.
    3 2
  • scorpioane
    ai niste comentarii asa naive uneori... vorbesti ”in truisme”...
    0 0
  • @scorpioane Sictir !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru