Lexus a prezentat noua generație ES: dimensiuni mai mari, o platformă nouă și o versiune F Sport

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 25.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus a publicat primele imagini cu noua generație ES. Modelul producătorului nipon este construit pe o platformă nouă, are dimensiuni mai mari și vine cu o gamă revizuită de motorizări.

Lexus a prezentat noua generație ES în cadrul Salonului Auto de la Beijing. Modelul constructorului nipon are dimensiuni mai mari, este construit pe o platformă nouă și a primit îmbunătățiri în dreptul sistemelor de propulsie.

În același timp, Lexus anunță debutul versiunii ES F Sport care plusează cu o serie de elemente gândite pentru a spori caracterul sportiv. Noua generație Lexus ES va fi disponibilă începând cu luna septembrie. 

Lexus ES - Date esențiale

● Noua generație Lexus ES este construită pe noua platformă Global Architecture-K. Cea de-a șaptea generație a modelului nipon este mai lungă cu 64 de mm și mai lată cu 45 de mm. Înălțimea noului ES este mai mică cu 5 mm, în timp ce ampatamentul a crescut cu 50 de mm.

● Pentru ca designul lui ES să fie unul și mai sportiv, japonezii au mizat pe o capotă lungă și pe un plafon plonjat. Grila frontală va fi disponibilă în două variante, în funcție de versiunea aleasă. Așa cum era de așteptat, varianta F Sport promite o grilă de culoare neagră cu un design agresiv. 

● Japonezii spun că zona din spate este una "curată", fără foarte multe accesorii.

În cazul versiunii F Sport, clienții vor primi un spoiler modificat, logo-ul F Sport și jante de 19 inch. Restul variantelor pot fi comandate cu jante de 17 sau 18 inch. 

● Pentru caroserie, Lexus a pregătit o paletă variată de nuanțe. Noile culori disponibile se numesc Ice Ecru și Sunlight Green. Clienții versiunii F Sport vor putea opta și pentru nuanțele speciale Heat Blue și F White.

● Lexus spune că Interiorul lui ES mizează pe elementele tradiționale și oferă accesorii de top și materiale de calitate. Șoferul are la dispoziție un instrumentar de bord digital și un head-up display. Ecranul sistemului de infotainment măsoară 12.3 inch și este ușor orientat către șofer.

● Lexus oferă pe noul ES pachetul de siguranță denumit Safety System 2.0. Acesta oferă acum o funcție capabilă să detecteze bicicliștii pe timp de zi. În același timp, sistemul a fost îmbunătățit astfel încât pietonii să fie detectați mult mai ușor pe timp de noapte.

● Lexus a anunțat patru versiuni de motorizare pentru  noua generație ES. Clienții vor putea alege între varianta ES 350 care integrează un motor V6 de 3.5 litri capabil să ofere 250 de cai putere.

Acesta este cuplat la o cutie automată cu opt rapoarte. Cea de-a doua versiune se numește ES 250 și dispune de un motor de 2.5 litri cu patru cilindri pe care japonezii îl vor oferi tot împreună cu  transmisia automată cu opt trepte. Pentru moment, Lexus nu a oferit detalii despre resursele acestei motorizări.  

● Cea de-a treaia versiune se numește ES 300h și integrează un sistem hibrid de propulsie. Propulsorul termic are 2.5 litri, iar împreună cu motorul electric oferă un total de 218 cai putere. Lexus estimează un consum mediu mixt de 4.7 litri/100 de kilometri. Versiunea ES 300h va fi disponibilă începând cu luna decembrie. Doar clienții din Europa Centrală și de Vest vor putea achiziționa această variantă. 

● Tot din luna septembrie, Lexus va oferi și versiunea de bază ES 200, dar detaliile încă nu au fost publicate. 

Comentarii (4)

  • Vipera
    Nu cred ca va merge...lumea e deja setata ...efectul de turma merge brici,deocamdata ,deci nu prea cred ca vor iesi prea multi din sabloane.
    10 6
  • Nebuni
    3.5-ul are 306 cai putere, ca si pe Camry, nu 250
    2 1
  • Mai precis 302 cp, pentru motorul de 3,5 litri. Informatie oficiala de pe www lexus.com.
    2 0
  • Antoniu
    Preferata mea. Intr-o mare de masini premium germane pentru cocalari, marca asta face diferenta.
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru