Lexus LC: Eleronul inspirat din aviație, disponibil opțional în Europa

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 09.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Clienții din Europa, care își comandă un Lexus LC de ultimă generație, pot opta pentru eleronul inspirat din aviație. Acesta este confecționat din plastic ranforsat cu fibră de carbon și va fi disponibil într-un număr limitat de exemplare.

Lexus și pilotul japonez Yoshihide Muroya colaborează încă din 2016. Constructorul japonez s-a implicat în dezvoltarea avionului de competiție cu care Muroya a câștigat campionatul Red Bull Air Race, în 2017.

Trei ani mai târziu, a venit momentul ca Muroya să își lase amprenta pe un model Lexus. Mai exact pe coupe-ul LC. Împreună cu acesta, marca niponă a dezvoltat un eleron "ușor, foarte rigid și elegant," care îmbunătățește aerodinamica mașinii.

Eleronul este inspirat din aviație, desigur, și are o lățime de 2 metri. Elementul aerodinamic este confecționat din plastic ranforsat cu fibră de carbon.

În 2020, eleronul a debutat în premieră pe ediția specială Lexus LC Aviation, disponibilă exclusiv în Japonia. În ianuarie 2021, l-a primit și Lexus LC Inspiration Series, dezvoltat special pentru piața americană, iar, câteva luni mai târziu, a fost instalat și pe Lexus LC Black Inspiration (Marea Britanie).

Acum a venit momentul ca acest eleron să poate fi comandat și de clienții din Europa ai lui Lexus LC.

Inclus în catalogul Lexus Bespoke Build, acesta va fi disponibil într-un număr limitat de exemplare.

via Lexus

Comentarii (2)

  • Mircea Badea
    de ce nu e doar din fibra?

    cum adica e din aviatie, i se ridica fustita cu el? avioanele nu iau viraje pe sol...
    1 0
  • Clique
    Inspitat din aviație?..
    Păi design-ul ăsta este prezent de ani de zile pe piața accesoriilor de tunning extern, întradevăr poate nu sunt din fibră de carbon, dar să fim serioși... :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru