Lexus RC F Coupe: rivalul lui BMW M4 şi Mercedes C63 AMG debutează oficial

de Bogdan Mirică
Joi, 09.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus a dezvăluit astăzi primele informaţii şi imagini ale noului RC F, versiunea de performanţă a coupe-ului RC, rival pentru BMW Seria 4. Modelul de performanţă vine cu un motor V8 de 5.0 litri.

În toamna acestui an, Lexus a debutat în segmentul coupe-urilor medii cu noul RC. Văzut de mulţi ca un rival pentru BMW Seria 4, modelul şi-a făcut apariţia în cadrul Salonului Auto de la Tokyo, lăsând loc şi de alte versiuni mai performante.

Lexus RC Coupe - detalii despre noul rival al lui BMW Seria 4

Nu au trecut decât două luni şi deja facem cunoştinţă cu versiunea de performanţă a coupe-ului, adresată celor cu spirit tânăr şi dragoste de cai putere. Potrivit comunicatului emis de japonezi, avem în faţă cel mai puternic Lexus din istorie, chiar dacă resursele nu au primit o valoare oficială.

Alături de primele imagini, constructorul nipon a anunţat doar că sub capotă a fost aşezat un motor V8 de 5.0 litri, capabil să livreze cu mult peste 450 de cai putere. Cu asemenea resurse, RC F Coupe ar putea atinge 100 de km/h în 4.5 secunde şi o viteză maximă de 300 km/h.

Esential 300 de km/h ar putea atinge noul Lexus RC F Coupe.
80 de km/h este viteza la care eleronul activ al noului RC F Coupe se ridică automat.
Noul model de performanţă vine cu un kit de caroserie regândit, menit să îmbunătăţească aerodinamica generală.
Acesta include spoilere noi, praguri laterale, o capotă ceva mai umflată, o grilă nouă şi jante forjate din aluminiu, cu o dimensiune de 19 inch şi trei tipuri de design.

Pe lista de opţionale se găsesc şi mai multe elemente din fibră de carbon şi chiar un eleron activ, care se deschide la viteze de peste 80 km/h şi se închide la 40 de km/h.

Interiorul nu putea fi ocolit de metamorfoza sportivă. Drept urmare, clienţii vor beneficia de scaune sport, de un volan nou, de instrumente de bord care stau sub semnul literei F, cusături contrastante şi pedale din aluminiu. Ceasurile din spatele volanului îşi vor schimba culoarea şi aspectul în funcţie de modul de rulare ales, fiind disponibile patru asemenea niveluri de rulare.

Debutul live al noului RC F Coupe, dar şi lista completă a detaliilor tehnice va fi publicată în data de 13 ianuarie, atunci când Salonul Auto de la Detorit îşi deschide porţile pentru presă.

Comentarii (14)

  • cel mai puternic Lexus din istorie?????
    cu mult peste 450 cai putere.....din aceste 2 afirmatii se intelege ca masina ar avea undeva la peste 550hp(LF-A are 552hp)ceea ce nu e rau insa atunci nu cred ca ar mai concura cu M4 si C63 AMG.....cel putin nu pe circuit.....
    9 2
  • unii vorbesc de 470CP si motor V8 de 5L de pe IS F

    na, marca pentru pensionari
    7 12
  • Una dintre cele mai frumoase masini din clasa sa, si cu o putere remarcabila avand in vedere ca pocnitoarea C63AMG deabia face 4,1 sec cu 15 turbine si dopat cat un cal aflat pe boala.
    8 19
  • M4 am vrut sa spun.....asta e o pocnitoare mai mare.
    9 19
  • Ca sa nu o lungesc, doar atat pot spune : Masina asta este pentru cunoscatori, cu analfabeti cu Bhemveuri.
    9 19
  • ChuckNorris
    @SPP nu trebuie sa fi neaparat analfabet daca ai BMW dar sunt multi analfabeti care ii strica imaginea...
    20 0
  • E prea sport, prea extravagant sa zicem, nu are nicio doza de clasic pe el , liniile de design sunt prea taioase.. Nu cred ca o sa mearga foarte bine la noi europenii , nici la americani...
    5 13
  • Pur si simplu am fluturi in stomac!!!!
    9 11
  • cu dedicatie pentru America, 5l si multi cp, muscle car + isterie japoneza
    9 8
  • @mm , pentru un muscle car, 5 litri e ca si pentru o europeana 1.4
    8 4
  • Viteza maxima limitata la 300km/h ? Asta inseamna ouo, adica mult mai performanta decat M4 care atinge doar 280 km.h , C63 AM atinge 250 km/h ......slabe nemtzoaicele.
    5 13
  • Stopurile si partea laterala aduc destul de mult cu Toyota GT-86/Subaru BRZ
    5 1
  • @Misha
    Lexus Is F coupe atinge suta in 4.5 secunde, M4 in 4.1 secunde, varza nemtii astia, 280 este o viteza limitata, nu este viteza maxima constructiva, si-un banal 530 d este limitat la 250, fara limitare atinge 260 fara probleme, cum sa crezi ca un M nu depaseste 300? Orice m din ultimii 10 ani cel putin depaseste aceasta viteza, ce naiba.
    7 1
  • @@Misha , la lasam sa apara RC F și vedem cine e mai tare...
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru