Lexus RC F facelift, imagini și detalii oficiale: rivalului lui BMW M4 va fi expus la Detroit

de Cornel Șocariciu
Luni, 14.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus va expune versiunile RC F facelift și RC F Track Edition în cadrul Salonului Auto de la Detroit. Japonezii propun o masă totală redusă, mici modificări la nivel estetic și un motor V8 de 5.0 litri cu 457 de cai putere.

Lexus RC facelift a fost prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la Paris din toamna anului trecut. Producătorul japonez a pregătit câteva modificări estetice minore, tehnologii moderne și un interior ușor revizuit.

Acum, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, producătorul japonez prezintă varianta de performanță RC F facelift, dar și ediția limitată RC F Track Edition.

La nivel estetic, proaspătul Lexus RC F facelift propune faruri ușor modificate, o grilă frontală discret restilizată, stopuri remodelate și un spoiler spate atent îmbunătățit. De asemenea, oficialii producătorului japonez spun că RC F facelift va fi echipat cu anvelope Michelin Pilot Sport 4S, dezvoltate special pentru coupe-ul de performanță.

Ținta inginerilor producătorului nipon a fost reducerea masei totale. Oficialii Lexus spun că RC F facelift este acum mai ușor decât versiunea pe care o înlocuiește (1.765 de kilograme), însă reprezentanții companiei nu oferă valoarea exactă.

Lexus RC F facelift a primit o suspensie ușor modificată și un sistem de admisie revizuit.

Sub capota coupe-ului de performanță se află același motor V8 de 5.0 litri care acum oferă 457 CP (-20 CP față de versiunea pe care o înlocuiește) și 520 Nm (-10 Nm comparativ cu varianta fără facelift). Cel mai probabil, japonezii au ales să scadă performanțele motorului pentru a putea trece cu brio de noul ciclu de testare WLTP.

Totodată, constructorului japonez anunță că transmisia automată cu opt rapoarte a fost recalibrată. Deși RC F facelift vine cu resurse mai slabe comparativ cu varianta pe care o înlocuiește, japonezii spun că accelerația de la 0 la 100 km/h are loc tot în 4.5 secunde. Viteza maximă încă nu a fost comunicată.

Lexus RC F Track Edition: masă totală redusă și comportament dinamic îmbunătățit

Tot în cadrul Salonului Auto de la Detroit, Lexus prezintă și versiunea limitată RC F Track Edition. La nivel estetic, varianta specială pregătită de niponi primește o serie de elemente aerodinamice fabricate din fibră de carbon.

Amintim aici capota, plafonul, aripa spate supradimensionată și difuzorul. Totodată, japonezii oferă jante ușoare BBS de 19 inch și un sistem de frânare mult mai performant semnat de Brembo. Conform reprezentanților Lexus, aceste artificii reușesc să scadă masa totală cu până la 80 de kilograme comparativ cu vechiul RC F, iar comportamentul pe circuit a fost mult îmbunătățit.

La interior, clienții vor găsi scaune îmbrăcate în piele de culoare roșie și elemente acoperite cu Alcantara. Conform oficialilor, noul RC F Track Edition va fi disponibil doar în culorile exterioare Ultra White și Nebula Matte Gray.

Lexus RC F facelift și RC F Track Edition vor intra în producție în luna martie.

Comentarii (1)

  • Costel
    ii mai fain rs5
    0 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru