Liderul Raliului Dakar a fost eliminat din competitie!

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 09.01.2009
Nasser Al Attiyah, pilotul BMW originar din Qatar care conducea editia 2009 a Dakar-ului, a fost eliminat dupa etapa a sasea a competitiei.

Liderul clasamentului general al Raliului Dakar, competitie care se desfasoara in aceste zile in America de Sud, a fost descalificat dupa etapa a sasea a competitiei. Nasser Al Attiyah nu a reusit sa treaca prin noua puncte de control ale etapei cu numarul sase, organizatorii ajungand la o concluzie simpla: qatarianul nu a respectat regulamentul si este exclus din competitie. Desi conducea in clasament dupa cinci etape excelente, profitand de o evolutie mai stearsa in ultima etapa a lui Carlos Sainz, arabul a trebuit sa se recunoasca infrant inca din a saselea segment al Raliului

Problemele lui Al-Attiyah au inceput atunci cand motorul masinii sale de competitie - un BMW - s-a supraincalzit, astfel ca acesta a fost nevoit sa inconjoare dunele in loc sa treaca peste ele, asa cum era stabilit in roadbook. Foarte interesant este faptul ca pilotul din Qatar a reusit sa ajunga la finish in fata tuturor celorlalte masini, profitand de faptul ca traseul ales de el a fost mult mai putin dificil decat al celorlalti.

"Am ratat un checkpoint intermediar. Din cauza supraincalzirii motorului, acesta s-a oprit si am preferat sa aleg alta ruta si sa nu atac dunele. Motorul ajunsese la 120 de grade. Am ratat astfel unul dintre punctele de verificare dinaintea CP1. Sper as putem rezolva problemele pana maine, pentru ca altfel nu vom putea sa continuam. Sunt vesti proaste, insa trebuie sa asteptam si sa vedem ce se intampla", spunea Al Attiyah inainte ca oficialii sa anunte excluderea sa.

Vestile proaste de abia incepeau insa pentru pilotul asiatic. Desi a fost creditat cu victoria de etapa in prima faza, oficialii au anuntat ca numarul total de checkpoint-uri ascunse pe care Al Attiyah nu le-a atins este de noua. Conform regulamentului, daca unul dintre participanti rateaza cinci sau mai multe checkpoint-uri consecutive, acesta este automat eliminat din competitie.

"Sunt extrem de dezamagit. Ieri eram liderul clar al competitiei, acum sunt eliminat. Respect insa decizia oficialilor. Motorul meu s-a supraincalzit cand eram la doar 30 de kilometri de linia de sosire, astfel ca am decis sa nu opresc la checkpoint.

penalizarea e legitima si corecta", a declarat pilotul BMW dupa aflarea vestii.

In conditiile in care Al Attiyah a fost eliminat, competitia a ramas o afacere intre masinile Volkswagen, cu Giniel de Villiers conducand in fata lui Carlos Sainz si Mark Miller. In clasamentul general urmeaza Joan Nani Roma si Stephane Peterhansel (ambii pe Mitsubishi), Robby Gordon (Hummer) completand lista de pe locul al saselea.

Comentarii (2)

  • cozappz
    BMW
    BMW se supraincalzeste? Nu se mai fac acum nici Mercedes asa cum se faceau odata. Criza calitatii este singurul lucru care afecteaza BMW si MERC acum, nu "criza" financiara.
    0 0
  • danutz
    motor "supra-incalzit"?
    io unu cred ca tipul a luat mai multe "scurtaturi" decat ar fi trebuit.Parerea mea!Un "pui" de print trebuie sa castige!!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru