Lincoln prezintă conceptul Star, care anunță un viitor SUV electric

de Tiberiu Safta
Joi, 21.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lincoln a prezentat, oficial, noul concept Star, care anunță un viitor SUV electric al mărcii americane. Cu ocazia prezentării noului concept, Lincoln a anunțat că va lansa 4 modele electrice noi până în 2026, în drumul de a deveni o marcă de lux pur electrică.

Constructorul american de automobile de lux a dezvăluit noul concept Star. Acesta ne oferă primă impresie asupra viitorului limbaj de design Lincoln, care se va regăsi la viitoarele modele, în special la cele electrice. De altfel, noul concept Star anunță un viitor SUV electric de lux.

Din punct de vedere estetic, conceptul Star are un design dinamic și futurist, care prezintă mai multe elemente unice și notabile. În partea din față, emblema Lincoln este iluminată, iar farurile sunt amplasate foarte discret în capotă. Aceasta este confecționată dintr-o sticlă electro-cromatică și poate fi transparentă sau opacă prin apăsarea unui buton.

Evident, fiind un concept electric, avem sub capotă un portbagaj, dedesubtul căruia există încă un compartiment de depozitare, care se deschide precum un sertar. Ușile din spate se deschid în sensul opus, iar portbagajul din spate ascunde un scaun retractabil, atunci când mașina este în modul Lounge.

La interior avem un ecran care se întinde de-a lungul planșei de bord, alături de un volan care se poate plia, așa cum se poate observa în imagine.

Cel mai probabil, această funcție este activă în modul Lounge, însă este posibil ca acest lucru să dezvăluie faptul că noul concept ar avea inclusiv capacitatea să se conducă autonom.

Podeaua este iluminată prin prisma unor benzi LED, iar scaunele din față și din spate au culori diferite. Din imagini se mai poate observa că scaunele din față pot fi reorientate la 180 de grade către locurile din spate. Spațiul mare la interior a fost obținut cu ajutorul unei platforme noi, dedicată modelelor electrice, care le permite inginerilor să fie mai creativi cu utilizarea spațiului deasupra compartimentului pentru acumulatori. Lincoln spune despre noua arhitectură că permite conceptului să aibă propulsie spate sau tracțiune integrală.

Cu ocazia prezentării conceptului Star, Lincoln a anunțat că va lansa 4 modele electrice noi până în 2026. Trei dintre acestea vor apărea până la jumătatea deceniului. Tot până atunci, Lincoln își dorește ca 50% din volumul său de vânzări să fie reprezentat de mașini electrice, înainte de a deveni marcă pur electrică în 2030.

via Lincoln

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru