Primul Lincoln electric debutează în 2022. Tot portofoliul de modele ar putea fi electrificat până în 2030

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 16.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Anul viitor vom face cunoștință cu primul Lincoln 100% electric. Până în 2030, constructorul american intenționează ca tot portofoliul de modele să fie electrificat.

În 2022, americanii de la Lincoln aniversează centenarul și vor să marcheze momentul într-un mod cu totul special: prin lansarea primului model 100% electric al companiei. În prezent, Lincoln oferă versiuni plug-in hibrid pentru Aviator și Corsair.

Producătorul are, însă, ambiții mult mai mari. Până în 2030, Lincoln vrea ca toate modelele din gamă să fie electrificate, ca urmare a unei investiții de 30 de milioane de dolari realizate de Ford (compania mamă).

Revenind la primul Lincoln electric, americanii au publicat acum primele imagini teaser. Acesta ar urma să fie dezvoltat pe o platformă cu roți motrice spate, dar care poate fi configurată și pentru tracțiune integrală.

Conceptul Zehypr Reflection (lansat anul acesta la Shanghai) va inspira designul noului model cu zero emisii. Americanii pregătesc un interior minimalist și spațios.

Lista cu dotări va include un sistem multimedia cu Android, plafon panoramic și multe spații de depozitare.

via Lincoln

Comentarii (1)

  • mai exista marca asta?
    am fost in sua in 2018 si n-am vazut niciun linclon, peste tot era plin de japoneze si coreene
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru