Primul Lincoln electric va fi un SUV cu 7 locuri. Lansarea, programată în 2025

de Tiberiu Safta
Miercuri, 30.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lincoln va lansa primul său model electric din istorie în următorii 2 ani. Primul model cu zero emisii al constructorului american va fi un SUV cu 7 locuri.

Lincoln, constructorul american de mașini de lux deținut de către Ford, urmează să facă pasul către epoca electrică. Potrivit unor noi informații apărute în presă, producătorul de mașini de lux va lansa primul său model electric într-un viitor apropiat.

Mai exact, noul model, încă nebotezat, urmează să apară în 2025. Din primele informații, primul Lincoln electric va fi un SUV cu 7 locuri. Mai mult, noul model va fi construit în Canada și va avea dimensiuni apropiate de modelul Aviator, un SUV de dimensiuni mari și care este, în esență, o versiune mai luxoasă a lui Ford Explorer. Asta pentru că cele două modele sunt bazate pe aceeași platformă.

În prezent, Lincoln nu mai activează pe piața din Europa. Cel mai probabil, primul model electric al mărcii de lux va fi disponibil, cel puțin oficial, doar pe piața din America de Nord.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru