Loeb a castigat Raliul Irlandei, prima etapa din WRC 2009!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 02.02.2009
Sebastien Loeb si-a confirmat pozitia de favorit in editia 2009 a WRC, castigand fara drept de apel prima etapa.

Echipajul Sebastien Loeb - Daniel Elena (Citroen C4) a reusit sa debuteze in noul sezon de WRC la fel cum l-a terminat pe anteriorul: cu o victorie. Cvintuplii campioni mondiali si detinatorii locului intai la General in sezonul precedent au dominat fara drept de apel cele trei zile ale Raliului Irlandei, reusind sa termine weekendul la un minut si jumatate de echipajul Sordo-Marti, care a concurat de asemenea pe un Citroen C4.

Norocul lui Sebastian Loeb a fost reprezentat insa de abandonului lui Jari-Matti Latvala, cel care a reusit sa termine prima proba speciala a weekendului la nu mai putin de 42 de secunde de francez. Finlandezul a fost insa nevoit sa iasa din competitie in a doua proba speciala, impins de o problema la nivelul transmisiei. Desi prima proba speciala nu a fost pe placul lui Loeb, care a fost nevoit sa termine in spate, a doua iesire pe traseu i-a asigurat francezului prima dintre cele 11 victorii din probele Raliului Irlandei 2009.

Ploaia a fost elementul-cheie in desfaurarea ostilitatilor din Raliul Irlandei, ultimele doua probe speciale ale zilei de vineri fiind anulate din cauza precipitatiilor abundente.

Conditiile atmosferice s-au mentinut insa la acelasi nivel si sambata, cand Loeb a incaltat pneuri de iarna si a reusit sa isi mareasca avansul la General in fiecare proba speciala. Finalul zilei de sambata il gasea pe Loeb la o diferenta de 1:12 de coechipierul sau, Daniel Sordo, si la 2:29 de Mikko Hirvonen (Ford). Alsacianul a oprit astfel atacul in probeleme speciale de duminica, conservandu-si avantajul creat pana atunci. Hirvonen a reusit, astfel, sa isi adjudece patru din ultimele cinci probe ale etapei, terminand insa pe aceeasi pozitie a treia, dupa Loeb si Sordo.

Urmatoarea etapa a WRC va avea loc in perioada 13-15 februarie, in Norvegia.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru