Loeb: "Peugeot 208 T16 Pikes Peak este o rachetă"

de Daniel Popescu
Joi, 09.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb este entuziasmat de performanţele lui Peugeot 208 T16 Pikes Peak şi îl compară cu o rachetă.

Esential 1.8 secunde este intervalul de timp in care Peugeot 208 T16 Pikes Peak atinge 100 km/h
7 secunde are nevoie Peugeot 208 T16 Pikes Peak pentru a atinge viteza maxima de 240 km/h
875 este numarul de cai putere si de kilograme ale lui Peugeot 208 T16 Pikes Peak
Sebastien Loeb a efectuat în această săptămână în nord-vestul Franţei primul test cu Peugeot 208 T16 Pikes Peak, maşina cu care va participa în 30 iunie la celebra cursă Pikes Peak din Statele Unite.

Nonuplul campion mondial de raliuri s-a declarat entuziasmat de performanţele maşinii, care este capabilă să ajungă la 100 de km/h în numai 1.8 secunde.

"Nu am pilotat niciodată ceva care să accelereze atât de rapid. 208 T16 Pikes Peak este o rachetă, este atât de puternic. Când îl pilotezi prima oară fiecare treaptă de viteza te uluieşte.

Frânarea este de asemenea incredibilă datorită nivelului forţei de apăsare aerodinamică şi a pneurilor late", a declarat el.

În plus, francezul face şi o comparaţie între Peugeot 208 T16 Pikes Peak şi maşinile din Formula 1, cursele de anduranţă şi WRC, afirmând că maşina constructorului francez este superioară la anumite capitole.

"Pachetul lui 208 este o combinaţie între ce este mai bun în mai multe lumi: are forţa de apăsare aerodinamică a unui monopost de Formula 1, pneurile late ale unui prototip de anduranţă şi un diferenţial ca al unei maşini de WRC. În treptele joase, un monopost de Formula 1 nu furnizează puterea maximă. Totuşi, cu Peugeot, este bang, bang, bang pentru că urci în treptele de viteză fără să-ţi dai seama. Performanţa de pe loc este fenomenală, ajungi instant în treaptă a şasea la 240 de km/h", a adăugat el.

Nu în ultimul rând, Loeb a dezvăluit că nu intenţionează să participe la ediţia de anul viitor a Raliului Dakar, întrucât este deja implicat în numeroase alte competiţii.

"În acest moment nu există nimic, nu există niciun plan pentru a participa la Dakar. Nu pot să fac totul în acelaşi timp. În viitor? De ce nu, poate este interesant, dar pentru moment încerc să particip în curse pe circuit", a adăugat el.

Via Autosport, Autosport

Comentarii (4)

  • ok, ti-au dat astia de la Peugeot o jucarie tare. Acum joaca-te! :D
    19 6
  • Norbert
    Bravo Loeb! Mult succes! Un incredibil campion!
    19 3
  • Prapastie,1.8s in picaj
    Ce sa declare si el...? Totul e in scop de marketing. Oricum nu scoate performantele astea pe Pikes Peak, acolo unde aerul e mult mai rarefiat si presiunea atmosferica mai redusa.
    5 15
  • Vasilica
    Da fiabilitatea cum e?! cum e cu fiabilitatea???
    4 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru