Loeb: "Toată lumea se aşteaptă să câştig cursa de la Pikes Peak"

de Daniel Popescu
Joi, 18.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb admite că fanii aşteaptă o victorie din partea sa în cursa de la Pikes Peak, însă francezul priveşte cu precauţie evenimentul de la finalul lunii iunie.

Sebastien Loeb va concura în 30 iunie în celebra competiţie americană Pikes Peak la volanul unui Peugeot 208 T16, care include numeroase componente împrumutate de la Peugeot 908, maşina cu care francezii au câştigat în trecut

Cursa de 24 de ore de la Le Mans. Nonuplul campion mondial admite că toată lumea aşteaptă o victorie din partea sa, însă preferă să rămână precaut din cauza condiţiilor speciale în care are loc această.

"Ştiu că toată lumea se aşteaptă să mă descurc bine. Oamenii aşteaptă să strălucesc la Pikes Peak, iar obiectivul meu este întotdeauna victoria. Cu toate acestea, este o cursă dificilă a cărei pregătire este specială. În Colorado vom întâmpina condiţii pe care nu le găsim nicăieri. La fel ca şi în cursa de anduranţă de la Le Mans, este dificil să faci simulări", a declarat el.

Urmareste Automarket
Cursa de la Pikes Peak are loc pe astfalt pe un traseu în urmare cu lungimea de 20 de kilometri la altitudini cuprinse între 2800 şi 4300 de metri, acolo unde performantele motoarelor sunt complet diferite de cele de la altitudini joase.
Totuşi, tocmai aceste elemente l-au convins pe Loeb să concureze în acest eveniment pe care francezul îl consideră o mare provocare a carierei sale.

"Cariera mea a fost marcată de numeroase provocări, iar noile provocări mă motivează. Pikes Peak este o combinaţie, dar în primul rând este o provocare sportivă şi este frumos să fiu implicat într-un asemenea proiect. Admit că am avut această cursă într-un colţ al minţii mele de ceva timp, s-a aflat pe lista lucrurilor exotice pe care am vrut să le fac", a adăugat el.

Via WRC

Comentarii (3)

  • atat ii trebuie sa nu castige......mi-ar distruge majoratu' :))))
    14 2
  • Asta este provocarea de a fi un mare campion: toata lumea se asteapta sa castigi iar tu trebuie sa faci toata munca la 110% din capacitate...

    Va concura cu acest "utilaj de dezapezire" ? :)
    5 0
  • Loeb e 'Dumnezeul' raliurilor, sigur va face o impresie tare buna!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru