Lotus anunță primul model nou după o pauză de 10 de ani: hypercar-ul electric Type 130 va fi lansat în cursul lui 2019

de Paul Cosma
Marti, 16.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus se pregătește să lanseze un nou model, primul după o pauză de mai bine de 10 ani. Britanicii au anunțat că lucrează la un hypercar 100% electric, aflat în stadiu avansat de dezvoltare, urmând ca noul Type 130 să fie lansat în cursul anului 2019.

Geely, brandul chinezesc care deține Volvo, a preluat în 2017 și 51% din acțiunile mărcii engleze Lotus, cu promisiunea că va accelera dezvoltarea noilor tehnologii și lansarea unor supercaruri. Bugetul aprobat pentru Lotus presupune lansarea a cel puțin 3 modele în următorii 4 ani, printre care și un SUV.

Constructorul britanic a anunțat oficial că lucrează la un nou model, primul după o pauză de peste un deceniu (ultimul în 2008). Mai exact, Lotus pregătește un hypercar 100% electric, prezentat sub numele Type 130, care va fi lansat oficial în cursul acestui an. Constructorul a oferit deocamdată doar un teaser, fără alte informații.

Astfel, britanicii continuă tradiția “Type”, după exemple precum Type 72 (câștigător al trei titluri mondiale la constructori în Formula 1 în 1970, 1972 și 1973), sau Type 92 (primul Lotus cu suspensie activă în F1).

Lotus promite că detaliile complete ale noului hypercar vor fi anunțate în curând, la momentul lansării ce va avea loc la Londra.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru