Lotus Exige împlinește 20 de ani de la debut: britanicii au pregătit o ediție aniversară dezvoltată pe baza versiunii Exige Sport 410

de Cornel Șocariciu
Marti, 23.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a publicat primele imagini și detalii referitoare la ediția aniversară Exige Sport 410 20th Anniversary. Britanicii au pregătit culori noi de caroserie, accesorii din fibră de carbon și un set de amortizoare adaptive.

Lotus sărbătorește 20 de ani de la debutul modelului Exige, iar pentru a marca într-un mod special acest moment, producătorul britanic a pregătit o ediție specială. Noua versiune se numește Exige Sport 410 20th Anniversary și are la bază varianta Exige Sport 410, model lansat în 2018 pentru a umple golul dintre Exige Sport 350 și Exige Cup 430.

Plafonul, carcasele oglinzilor laterale și aripa spate vor fi disponibile în culoarea caroserie. Totodată, splitter-ul frontal și aripa spate vor fi fabricate din fibră de carbon. Clienții vor putea alege din nuanțele de caroserie Chrome Orange, Laser Blue și Calypso Red, culori introduse de Lotus pe prima generație Exige, dar paleta pregătită de britanici va include și culorile Saffron Yellow, Motorsport Black și Arctic Silver. Pe aripile laterale, Lotus va amplasa și un logo aniversar cu schița primei generații Exige.

Britanicii spun că Exige Sport 410 20th Anniversary va fi echipat cu amortizoare adaptive semnate de specialiștii de la Nitron.

La interior clienții vor descoperi scaune sport îmbrăcate în Alcantara și logo-ul "20th Anniversary" cusut pe spătarele acestora.

Pe lista dotărilor standard se află și volanul sport îmbrăcat tot în Alcantara.

Sub capota ediției aniversare se află același motor V6 de 3.5 litri care dezvoltă 416 cai putere și 420 Nm. Prețul de pornire anunțat de britanici este de 83.613 euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru