Lotus vrea să devină brand 100% electric până în 2028

de Paul Cosma
Miercuri, 28.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu un sprijin financiar considerabil din partea proprietarilor chinezi, Lotus își propune să devină un brand 100% electric până în 2028.

Lotus a anunțat în 2020 o schimbare radicală de abordare, ca o continuare a proiectului hypercar-ului electric Evija. Șeful Phil Popham a dezvăluit că producătorul vrea să dezvolte o gamă de modele 100% electrice, iar ultimul Lotus cu motor pe benzină va fi lansat în cursul lui 2021.  

Emira este numele viitorului model pe care Lotus îl va prezenta oficial în data de 6 iulie. Britanicii confirmă că Emira va fi și ultimul lor model cu motorizări “tradiționale”. 

Constructorul este hotărât să se transforme într-un brand 100% electric până în 2028, iar britanicii mizează pe investițiile de peste două miliarde de lire sterline din partea proprietarilor, respectiv grupul chinez Geely. 

Astfel, producția anuală a celor de la Lotus ar urma să crească de la 1.500 de unități la câteva “zeci de mii de exemplare”, potrivit oficialilor companiei. Investițiile Geely presupun și o fabrică Lotus în orașul chinez Wuhan. 

Producătorul britanic subliniază că primul său model electric de serie va fi lansat în cel mult 5 ani. 

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru