Ultimul Lotus cu motor pe benzină va fi numit Emira: prezentare oficială în 6 iulie

de Paul Cosma
Marti, 27.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Emira este numele viitorului model pe care Lotus îl va prezenta oficial în data de 6 iulie. Britanicii confirmă că Emira va fi și ultimul lor model cu motorizări “tradiționale”.

Lotus a anunțat în 2020 o schimbare radicală de abordare, ca o continuare a proiectului hypercar-ului electric Evija. Șeful Phil Popham a dezvăluit că producătorul vrea să dezvolte o gamă de modele 100% electrice, iar ultimul Lotus cu motor pe benzină va fi lansat în cursul lui 2021. 

Lotus anunță acum că acest model se va numi Emira, iar motorizările sale vor fi asigurate în urma unui “nou parteneriat tehnic”, fără alte detalii în acest sens. Viitorul model Lotus va prelua o mare parte din designul hypercar-ului Evija. 

Informații neoficiale apărute în presa internațională arată că acest model va avea mai multe versiuni, cu prețuri cuprinse între 55.000 și 105.000 de lire sterline.  

Lotus se așteaptă ca noul model să producă o creștere “substanțială” a vânzărilor. Constructorul a comercializat aproape 1.400 de unități în 2020, în creștere cu 4.4% față de 2019. 

Pe termen lung, Lotus vrea să aibă o gamă formată exclusiv din modele 100% electrice.

Conform presei britanice, producătorul lucrează în prezent la dezvoltarea unui SUV electric ce va fi lansat în 2022. SUV-ul ar urma să dezvolte circa 750 de cai putere cu ajutorul a două motoare electrice, iar autonomia va fi de aproximativ 600 de kilometri.   

Comentarii (3)

  • Emira?
    Mai bine ii puneau EmirPa ca-i lasa p aia din desert fara obiectul profitului.Asta e inca un faliment mascat,adio Lotusai facut niste masini super acum multi ani,"bine ai venit"chinezarie electrica doar cu numele europeana.
    11 5
  • Edikkk
    Bye bye petrol
    5 11
  • Dupa Taraf acum si Emira

    De la Brexit la Arabin
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru