Lucid Motors, sedanul electric de 1065 de cai putere, primul pas al companiei către modele accesibile

de Lestyan Bela
Marti, 30.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Directorul executiv al companiei Lucid Motors are în plan să intre pe piața mașinilor electrice accesibile, însă totul se va întâmpla treptat. Lansarea primei lor mașini va avea loc în a doua jumătate a acestui an și va reprezenta punctul de plecare în acest proiect.

Peter Rawlinson este directorul executiv al companiei americane Lucid Motors. Firma se specializează în construirea de mașini electrice, iar primul lor model se va lansa anul acesta. Denumită Lucid Air, mașina este o berlină care se va duela cu Tesla Model S și care va dezvolta 1065 de cai putere.

Rawlinson, fost inginer-șef pentru Tesla Model S, dorește să lanseze vehiculul electric ca un produs de înaltă clasă, pentru a-l putea transforma treptat în ceva accesibil. El este de părere ca tehnologia este soluția pentru a reduce prețurile mașinilor electrice. Constructorii se concentrează pe costurile bateriilor și ignoră eficiența lor și cheltuielile de întreținere.

Peter Rawlinson crede că mărirea eficienței acumulatorilor va duce la scăderea costurilor de producție și la reducerea greutății mașinilor.

Lucid Air va debuta anul acesta și va oferi patru versiuni de putere care variază de la 395 la 1065 de cai putere. Americanii susțin că modelul lor este una dintre cele mai eficiente mașini premium din punct de vedere aerodinamic și că va avea cel mai scurt timp de încărcare dintre toate modelele electrice.

De asemenea, Lucid Air va fi primul sedan electric care va putea parcurge sfertul de milă în mai puțin de zece secunde.

Via: autocar.co.uk

Comentarii (10)

  • Senil Motors
    Inca o gargara scumpa si neviabila precum e Tesla. Va aduce scaderea costurilor,ahaam,in ultimii 5 ani costurile unei Tesle n-au scazut,autonomia reala a ramas aceeasi,tot nu se conduce singura(ma rog,face accident singura),un mare fas. Sa asteptati sa scada preturile mult si bine ca accesibil n-o sa fie .ps. Tesla n-a facut niciodata profit pana acum iar dividente pe actiuni nu plateste. Mai face cate un comision din certificate verzi prin falimentara Europa si cam atat.In mare,cred ca are un betisor magic cu care c*** bani sau o mare tiparnita de dolarei sau copiatoare.
    19 8
  • "Peter Rawlinson crede că mărirea eficienței acumulatorilor va duce la scăderea costurilor de producție și la reducerea greutății mașinilor."

    Nici intr-un mileniu nu mi-ar fi trecut prin cap asa ceva.
    Cu astfel de lideri de companii care cred ca o baterie mai densa, usoara si ieftina este mai buna decat una grea si scumpa, ca umanitate, suntem salvati. Avem lideri cu viziune.
    20 3
  • @Senil

    cand esti pe o piata fara concurenta nu ai dece sa scazi preturile.
    5 9
  • ..."continoare" c'am bagat enter din graba

    si cand cererea se mentine la cote peste propria ta capacitate de productie tre'sa fi talamb sa iti tai din profit.

    Daca mai pui la socoteala investitiile continue in fabrici de acumulatori si linii de asamblare gasesti si explicatiile.
    4 8
  • @Fănel_: Nu e chiar așa
    https://www.largus.fr/actualite-automobile/tesla-model-3-2021-prix-en-baisse-et-bonus-plus-avantageux-10521401.html
    ...Reducere a prețului de 7.190 € dictată de concurență, da (Nissan Leaf 62 kWh sau VW ID.3 58 kWh costă acum la fel ca Model 3 Base, mult mai capabilă), însă și de... lipsa concurenței !!!

    ...Fiindcă șmecheria cu e-bonusurile dictează de fapt pe așa-zisa ”piață” a BEV-urilor, aflată la ani-lumină de veritabila competiție.

    Ontopic (lucidferic adică :-)) - ozeneul ăsta, reușit nici vorbă (Cx=0,21 de ex.) îl includ deocamdată în categoria vaporware tip Fisker, Rivian sau Nikola.
    24 1
  • @Fanel
    Totusi,sa fii mereu pe pierdere masiva si tot mereu sa faci rost de bani mi se pare cel putin dubios. Si nu ma leg ca au crescut artificial pe bursa mai rau ca Fat Frumos. Parca i-ar tine cineva in spata sa-i falimenteze pe altii,la fel ca Uber care practica dumpingul,e pe pierderi masive de cand a aparut,falimenteaza pe altii(inclusiv in industria de haleu) dar tot creste vazand cu ochii de parca economia de piata nu se aplica si la ei.
    11 3
  • P.S: @alex_cu_a_mic: Haioasă constatarea ta (dacă n-ar fi și tristă) a spălării pe creieri prin repetiție - mă mir că Rawlinson nu repetă și ”avantajul amplasării bateriilor în podeaua mașinii”. :-)
    ...De parcă le-ar avea vreuna pe acoperiș. :-P

    În fine, observ că se promovează una din două: ori prototipuri-nadă de +1.000 CP accesibile doar celor cu biciul, ori e-cutiuțe ca Reno Mobilize la fel de inaccesibile... fiindcă fără proprietar.
    25 2
  • @@Fanel

    se redistribuie profiturile in cadrul companiei. Se scot bani frumosi din divizia aero si increderea (dubioasa, adevarat dar fara a fi originala) de pe bursa duce (pe principiul bulgarelui de zapada) la a o mai usoara accesare a unor credite bancare.

    @Kiro momentul eliminarii bonusurilor va fi de (ras)cruce

    Cuvintele bagate in gura lui Peter Rawlinson ar putea fi rezultatul unei nefericte adaptari a textului in engleza. N-ar fi prima data pe AM. Asa ca, inainte de a arunca piatra o lecturare in original s-ar impune.
    9 7
  • Johnny
    De un an sustin ca e dubioasa rau Tesla si practic nu exista explicatii in cresterea pe bursa, sau nu exista alta explicatie decat ca- i sprijinita pe ascuns de guvernul SUA. Marii investitorii stiu cum merge treaba si- i antreneaza pe ceilalti mai mici.
    E pe pierdere de 18 ani, dar lanseaza sateliti cu NASA impreuna, care pica toti, dar are bani sa continue...
    Cu fiecare satelit explodat, explodeaza si pretul la bursa....paranormal
    12 1
  • Johnny
    Pt cei care vor sarii sa ma contrazica...stiu ca e firma diferita cea cu satelitii, acelas personaj, dubios si el, la conducerea ambelor.
    Vom citii in viitor despre manipularile facute si poate se va face lumina referitor la modul in care antreneaza jucatorii pe bursa sa tot cumpere
    13 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru