Mai bun decât el însuși: VW Golf GTI Clubsport S și-a depășit propriul record pe Nurburgring

de Mircea Meşter
Joi, 08.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cea mai rapidă mașină cu tracțiune față pe Nurburgring a devenit și mai rapidă în această toamnă. Golf GTI Clubsport GTI și-a îmbunătățit cu două secunde propriul record pe circuitul german.

Cea mai performantă versiune Volkswagen Golf din toate timpurile a devenit și mai performantă. Golf GTI Clubsport S, o versiune specială de 310 CP cu modificări serioase la nivel tehnic a celei mai vândute compacte europene, a reușit să-și îmbunătățească timpul de pe bucla nordică de 21 de kilometri a circuitului de la Nurburgring cu două secunde, deși modelul german reușise oricum să stabilească la începutul anului cel mai bun timp pentru o mașină cu roți motrice față.

Astfel, după ce la începutul anului reușise să oprească cronometrul la 7'49"21, depășind toate celelalte Hot Hatch-uri comparabile de pe piață (Honda Civic Type R cu 7'50"63, Renault Megane RS 275 Trophy-R cu 7'54"36 și Seat Leon Cupra 280 cu 7'58"44), modelul Volkswagen a profitat de condițiile excelente din această toamnă pe circuitul din estul Germaniei și a stabilit un nou record absolut: 7'47"19.

Vă reamintim faptul că Gol GTI Clubsport S este o versiune de 310 CP și 380 Nm și cu modificări mecanice a lui GTI, acestea mergând de la suspensii și evacuare modificate până la eliminarea banchetei spate și adăugarea unui rollcage.

Modelul a fost construit într-o serie limitată la 400 de exemplare - toate vândute - lansarea sa sărbătorind 40 de ani de la prezentarea oficială a primei generații Golf GTI.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru