Mai puţină birocraţie: autostrăzile vor fi construite cu până la doi ani mai repede

de Daniel Popescu
Joi, 17.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Durata de construcţie a unei autostrăzi se va micşora cu până la doi ani după ce Guvernul a eliminat numeroase obstacole birocratice în obţinerea autorizaţiilor şi avizelor.

Autorităţile au făcut primii paşi pentru ca durata totală de construcţie a unei autostrăzi să fie mai scurtă decât în prezent. În condiţiile în care înainte de începerea efectivă a lucrărilor constructorul trebuie să obţină numeroase avize şi autorităţii, Guvernul a emis o Ordonanţă de Urgenţă prin care actele necesare vor putea fi eliberate semnificativ mai repede.

Astfel, terenurile vor fi scoase din circuitul forestier, iar reţelele de electricitate sau gaze naturale vor fi relocate prin simple acorduri de principiu, în timp ce terenurile agricole din extravilan vor fi scoase mai repede din circuitul agricol. O altă noutate este că autorităţile de construcţie vor fi acordate şi pe tronsoane de autostradă, nu doar pentru întregul traseu, astfel că lucrările vor putea începe mai devreme.

Urmareste Automarket
Toate aceste avize şi autorităţii vor fi eliberate în numai 10 zile de la data depunerii solicitării.
În urma acestor modificări legislative, Guvernul estimează că termenele de finalizare a autostrăzilor vor fi reduse cu un interval cuprins între 6 luni şi doi ani, în funcţie de proiect.

De asemenea, o altă noutate este că studiile de fezabilitate pentru autostrăzi trebuie să includă în mod obligatoriu şi o legătură directă cu localităţile limitrofe sau la drumurile deja existente care fac legătura cu municipiile reşedinţă de judeţ. În acest fel, se vor evita situaţiile în care o autostradă trece la numai câţiva kilometri de o localitate mare fără să existe o conexiune directă cu aceasta.

Via Profit

Comentarii (6)

  • Adica or sa sara peste partea cu....... planificarea impartirii mitei??
    13 2
  • dimpotriva... se stabileste din prima, stii din prima la ce usa sa bati... e un fel de mita "pe caiet" :D. Se optimizeaza doar viteza de acordare...
    8 1
  • adica ai maxim un an sa-ti achiti "datoriile", n-o mai poti lalai la infinit... ca pana acum se schimba "adrisantul" si se astepta invierea pana revenea ala pe scaun sa-si ia promisa felie de tort
    5 1
  • .. nu... vor fi finalizate documentatiile cu doi ani mai repede, ca nu se mai sta dupa nea Pandele de primaria din CucuiețiiDinDeal ca sa dea o hartie ... dar de construit? ... de construit la fel de repede ca autostrada transilvania, care va fi terminata de urmasii urmasilor nostri :)
    8 0
  • pana acum nu s a construit decat studii pe milioane de euro..deci aproape zero km,sa intelegem deci,,,ca zero se face cu doi ani mai repede?
    7 1
  • In..ce tara ? Ca nu s-a scris in articol...
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru