Marco Wittmann a devenit matematic campion în DTM! Wehrlein a câştigat etapa de la Lausitzring

de Daniel Popescu
Luni, 15.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pascal Wehrlein a obţinut prima victorie din carieră în Campionatul German de Turisme, în timp ce Marco Wittmann a cucerit matematic titlul cu două etape înainte de final după ce a obţinut locul şase.

Esential 4 victorii a obtinut Marco Wittmann in sezonul 2014 al Campionatului German de Turisme
67 de puncte este avansul lui Marco Wittmann in clasamentul general cu numai 50 disponibile in joc
Circuitul de la Lausitzring a găzduit duminică ante-penultima etapă a sezonului din cadrul Campionatului German de Turisme, în care piloţii au fost nevoiţi să înceapă cursa cu pneuri de ploaie şi să treacă ulterior pe pneuri obişnuite.

Mercedes şi-a adjudecat victoria prin Pascal Wehrlein, care şi-a păstrat prima poziţie cucerită în calificările de sâmbătă şi şi-a construit un avans confortabil în faţa coechipierului său Christian Vietoris. Plecat doar de pe locul 11 al grilei de start, acesta a avut parte de un start excelent şi a ajuns pe locul doi la capătul unor depăşiri spectaculoase, în timp ce ultimul loc pe podium le-a revenit celor de la Audi prin Jamie Green.

Mercedes şi-a adjudecat şi locurile patru şi cinci prin Daniel Juncadella şi Robert Wickens, însă marele performer al etapei a fost, de fapt, Marco Wittmann.

Să obţin titlul este ceva foarte special pentru mine. Sunt mândru de asta şi mândru de echipa mea. Toate mulţumirile merg către BMW.

Marco Wittmann
Campion DTM
Deşi a ocupat doar locul şase după ce a plecat de pe poziţia a şaptea, rezultatul a fost suficient pentru ca germanul să câştige alături de BMW titlul în DTM cu două etape înainte de finalul campaniei.

"Să obţin titlul este ceva foarte special pentru mine.

Sunt mândru de asta şi mândru de echipa mea. Toate mulţumirile merg către BMW", a declarat el.

Jens Marquardt, directorul de motorsport al BMW, a lăudat însă prestaţiile lui Wittmann, cu atât mai mult cu cât germanul în vârstă de numai 24 de ani a obţinut patru victorii în opt curse în numai al doilea sau sezon în competiţie.

"Sunt super-fericit. Faptul că Wittmann a fost atât de consecvent şi rapid în al doilea sezon reprezintă un mare succes. Nu trebuie să uităm nici faptul că avem o maşină nouă în acest an, iar toată lumea a făcut o treabă grozavă. Dar mai avem două titluri de câştigat, aşa că vom continua să forţăm", a precizat el.

Wittmann a devenit matematic campion şi datorită unor probleme întâmpinate de principalii săi rivali în lupta pentru trofeu. Mattias Ekstrom a ratat startul, a coborât în mijlocul plutonului şi a fost nevoit să abandoneze după ce mecanicii nu i-am montat bine unul dintre pneuri. La rândul său, Edoardo Mortara a terminat pe ultimul loc la două tururi în spatele învingătorului după ce a mizat pe pneuri slick încă din debutul cursei.

Cu două etape înainte de final, echipa Team RMG a celor de la BMW ocupa primul loc în clasamentul general al echipelor, în timp ce constructorul german are un avans de 18 puncte în faţa rivalilor de la Audi în clasamentul constructorilor.

DTM Lausitzring - Rezultate cursă:

 1.  Pascal Wehrlein         HWA Mercedes    1h15m47.314s
 2.  Christian Vietoris      HWA Mercedes        +15.418s
 3. 
Timo Scheider Phoenix Audi +15.681s 4. Daniel Juncadella Mucke Mercedes +18.024s 5. Robert Wickens HWA Mercedes +32.677s 6. Marco Wittmann RMG BMW +48.435s 7. Augusto Farfus RBM BMW +1m02.380s 8. Martin Tomczyk Schnitzer BMW +1m07.705s 9. Miguel Molina Abt Audi +1m08.719s 10. Mike Rockenfeller Phoenix Audi +1m13.480s 11. Joey Hand RBM BMW +1m14.734s 12. Vitaly Petrov Mucke Mercedes +1m19.199s 13. Gary Paffett HWA Mercedes -1 lap 14. Maxime Martin RMG BMW -1 lap 15. Bruno Spengler Schnitzer BMW -2 laps 16. Edoardo Mortara Abt Audi -2 laps Retirements: Jamie Green Rosberg Audi 48 laps Adrien Tambay Abt Audi 41 laps Paul di Resta HWA Mercedes 38 laps Mattias Ekstrom Abt Audi 26 laps Timo Glock MTEK BMW 19 laps Nico Muller Rosberg Audi 14 laps Antonio Felix da Costa MTEK BMW 6 laps

DTM Lausitzring - Rezumat cursă: 

Comentarii (4)

  • Dragos Costin
    Rezultatele afisate pe stire sunt corect, dar textul este gresit. pe locul al treilea a fost Timo Scheider si nu Jamie Green cu ai scris tu. Am vazut cursa in direct pe Digi Sport, a fost interesanta. Comentatorii Digi si-au facut bine treaba si de data asta. Sunt buni si bine informati.
    4 0
  • Ieri am venit de la BMW Welt din Munich, pe faimoasa cladire BMW, doi angajati deja ridicau un banner pe fatada ei:

    "MEGA ///M MARCO. DTM CHAMPION 2014"
    0 0
  • acum e cursa in reluare pe Digi 2. Foarte bun comentariul celor 2
    3 0
  • micutzu
    asa se comenteaza. ce vremuri cand cei doi erau si la Formula 1. pacat...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru