Marea dezintoxicare: Volkswagen va lansa trei modele electrice, inclusiv un SUV, până în 2020

de Daniel Popescu
Joi, 28.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va lansa trei modele electrice în următorii ani, inclusiv un SUV şi un sedan, ca parte a strategiei de electrificare a gamei de produse.

Volkswagen începe să-şi contureze planurile cu privire la dezvoltarea gamei de modele electrice, ca reacţie la scandalul Dieselgate. Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Auto Motor und Sport, constructorul german intenţionează să lanseze trei modele electrice.

Primul pe listă este un SUV electric care va apărea pe piaţă în 2020, însă Volkswagen a confirmat că intenţionează să dezvolte alte două modele.

"Până la sfârşitul acestui deceniu vom avea o limuzină sedan şi un model mai mare", au precizat oficialii Volkswagen.

Potrivit primelor informaţii, cele trei modele vor beneficia inclusiv de încărcare electrică prin inducţie, iar preţurile vor fi doar puţin mai mari decât a modelelor diesel din aceeaşi clasă.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Volkswagen a renunţat la dezvoltarea modelului Phaeton tocmai pentru a demonstra că se concentrează pe modele electrice, prietenoase cu mediul înconjurător.
"Are mai mult sens să ne uităm spre viitor în acest segment. Brandul nostru trebuie să fie electric şi în special integrat complet la reţeaua electrică", explică Herbert Diess, membru în consiliul de administraţie al Volkswagen.

În plus, producătorul german este atent şi la evoluţia constructorului Tesla Motors, care realizează exclusiv maşini electrice. În opinia lui Diess, clienţii Tesla pot fi câştigaţi de către brandurile tradiţionale doar cu ajutorul unor modele electrice. "Nu-mi pot imagina că un client Tesla va mai lua vreodată în considerare o maşină premium, cu excepţia cazului în care este electrică", a adăugat el.

Via Motorline

Comentarii (4)

  • Prin 2013
    Carlos Ghosn unimpressed by VW's EV posturing:

    "I have been told some competition is going to come from a company that last year said electric power was only good for golf carts."
    Mr. Ghosn said.

    http://www.roadandtrack.com/new-cars/news/a5473/industry-news-ghosn-says-vw-must-come-through-renault-nissan-to-be-tops-in-evs/
    8 1
  • Degeaba. Mercedes le-a luat fata si de data asta :)

    http://mbworld.org/articles/julia-louis-dreyfus-clowns-mercedes-benz-battery-powered-aa-class/
    0 5
  • Cum pui asa ceva mai zarnastene? Te autosabotezi? Tu mare sectant Tesla? Ia uite ce zice articolul despre Model 3:

    "The anticipation and excitement is quite comical, considering the vehicle isn’t even that attractive, but in our current world of hype, it’s really not that surprising."
    3 0
  • Audi adica Vw
    "Ne va lua ceva timp pentru ca termenii "masina electrica" si "idioti" sa nu fie asociati de toata lumea de cei de la Audi.", sustin editorii TTAC

    Sursa:
    http://www.automarket.ro/stiri/audi-prinsi-cu-minciuna-e-tron-nu-dezvolta-4500-nm-ci-doar-680-nm-27343.html
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru