Marinescu a terminat în puncte ambele curse de Formula Renault 3.5 de la Monza

de Daniel Popescu
Luni, 08.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mihai Marinescu a obţinut cinci puncte în cele două curse de Formula Renault 3.5 de la Monza, în ciuda prestaţiilor dezamăgitoare din calificări.

Esential 5 puncte a castigat Mihai Marinescu in cele doua curse de Formula Renault de la Monza
Pilotul român Mihai Marinescu a debutat la sfârşitul săptămânii trecute în sezonul 2013 al competiţiei Formula Renault 3.5 pe circuitul de la Monza.

Braşoveanul în vârstă de 24 de ani a avut reale dificultăţi în calificări, însă starturile excelente l-au ajutat să termine ambele curse în puncte.

Astfel, pilotul echipei Zeta Corse a plecat de pe locul 23 al grilei în cursa de sâmbătă, însă un start excelent combinat numeroase abandonuri şi caramboluri l-a propulsat pe locul 12 la finalul primului tur. Ulterior a reuşit să depăşească şi alţi piloţi şi a terminat cursa pe locul opt, performanţă pentru care a fost recompensat cu patru puncte.

Sunt impresionat de nivelul de combativitate din acest campionat. Aici depăşirile sunt mult mai agresive şi totul se desfăşoară la un alt nivel comparativ cu Formula 2.

Mihai Marinescu
Pilot Formula Renault 3.5
Dificultăţile din calificări au continuat şi duminică, când Marinescu a plecat de pe ultima poziţie a grilei, însă un nou start foarte bun l-a ajutat să urce până pe locul 13 după primele două şicane.
De acolo, el a ajuns până pe locul 10 şi a avut parte de un duel roată la roată cu Mikhail Aleshin, campionul competiţiei în 2010, însă şi-a păstrat poziţia şi a câştigat încă un punct.

Chiar dacă este mulţumit de punctele câştigate, braşoveanul a admis că are nevoie de rezultate semnificativ mai bune în calificări.

"Am vrut să maximizez cât mai mult potenţialul pe care îl am şi am izbutit să demonstrez că pot puncta în pofida dificultăţilor din calificări. Încă mă acomodez cu maşina şi cu echipa şi sunt impresionat de nivelul de combativitate din acest campionat. Aici depăşirile sunt mult mai agresive şi totul se desfăşoară la un alt nivel comparativ cu Formula 2, campionatul în care am evoluat sezoanele precedente. Avem de lucrat la calificări pentru că este clar că putem strânge mult mai multe puncte dacă izbutim să avem sesiuni de calificări bune. Am reuşit să salvăm cinci puncte care vor fi preţioase în economia campionatului.

Sper să putem lua startul la etapa următoare din Spania", a declarat el.

Cursa de sâmbătă a fost câştigată de Stoffel Vandoorne (Fortec Motorsport), în timp ce Antonio Felix Da Costa a câştigat duminică pentru Arden Caterham.

A doua etapă de Formula Renault 3.5 va avea loc pe circuitul Motorland Aragon din Spania în perioada 27-28 aprilie.

Comentarii (5)

  • totusi cate puncte are? 5 pt locul 8 si unul pt 10?
    2 2
  • iceman
    @ ion 5 puncte: 4 puncte pentru locul 8 si un punct pentru locul 10
    4 0
  • calin daniel
    Bravo Mihai. Felicitari.
    1 0
  • "Ulterior a reuşit să depăşească şi alţi piloţi şi a terminat cursa pe locul opt, performanţă pentru care a fost recompensat cu cinci puncte."
    speram sa rectifice.....dar fiind vb de formula prea inferioara nu mai verifica comentariile.
    0 0
  • iceman, ai dreptate. Sistemul de puncte este identic cu cel din Formula 1.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru