Maserati vrea să construiască un nou supercar pe platforma noului LaFerrari

de Sebastian Toma
Vineri, 22.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Italienii de la Maserati vor să repete experienţa MC12 în compania platformei lui Ferrari LaFerrari. Doar 50 de exemplare ale acestui model vor fi construite, spun englezii de la Car.

Maserati MC12 ar putea primi un succesor în 2015, anunţă englezii de la Car. Potrivit publicaţiei britanice, modelul italian va repeta "reţeta MC12" şi va prelua platforma tehnică a vârfului de gamă de la Ferrari. La vremea aceea, discutam despre platforma lui Enzo, acum, platforma lui LaFerrari este ”ochită” de cei de la Maserati pentru noul model. La fel ca MC12, viitorul supercar va prelua suspensia, şasiul şi electrica ”donatorului” de la Ferrari. Însă, se vorbeşte despre o diferenţiere la nivelul sistemului de propulsie.

Potrivit unor surse citate de englezi, Maserati poate fie să rămână la motorul V12 de 6.3 litri al lui LaFerrari, fie să dezvolte o versiune mai puternică a unităţii V8 de 3.8 litri din gama sa. În timp ce motorul V12 din gama LaFerrari ar urma să primească mici modificări care i-ar oferi mai mult cuplu în partea inferioară a plajei de turaţie şi ar renunţa la sistemul hibrid, opţiunea bazată pe motorul V8 ar implica o conversie quad-turbo. Regula principală la oricare dintre cele două motorizări va fi dictată de cei de la Ferrari şi implică dezvoltarea unui model care să nu-l surclaseze pe LaFerrari la specificaţii.

Urmareste Automarket
Primele estimări anunţă un preţ de peste un milion de euro pentru succesorul lui Maserati MC12.
Deşi va fi mai puţin rapid decât modelul Ferrari pe care este bazat, acesta va oferi un nivel de exclusivitate: doar 50 de unităţi vor fi construite, toate urmând aceeaşi reţetă. Însă, succesorul lui MC12 ar putea fi mai uşor decât LaFerrari, cu toate că aerodinamica va favoriza modelul ce poartă căluţul cabrat pe capotă.

Via Car

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru