Maşinile autonome împart şoferii în două tabere: cei care deţin Mercedes le doresc, cei cu Porsche şi BMW vor să simtă plăcerea condusului

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 29.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Proprietarii de Mercedes şi Infiniti sunt deschişi la ideea achiziţionării unei maşini autonome, însă cei care deţin Porsche şi BMW vor să aibă în continuare plăcerea de a conduce.

Proprietarii de maşini de lux au viziuni diferite atunci când vine vorba despre adoptarea tehnologiilor semiautonome sau complet autonome.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de compania MaritzCX, 27% dintre proprietarii de modele Mercedes şi Infiniti sunt foarte interesaţi să cumpere o maşină dotată cu astfel de funcţii. Aceştia au această opţiune în special din motive de siguranţă.

"Proprietarii de maşini de lux sunt mai susceptibili să accepte această tehnologie deoarece consideră că siguranţa ar fi mult mai bună în astfel de vehicule", explică Shawn St. Clair, autorul studiului.

Urmareste Automarket
Cu toate acestea, acelaşi sondaj a scos în evidenţă faptul că 57% dintre proprietarii de modele Porsche şi 56% dintre cei care deţin un model BMW nu sunt interesaţi de sistemele autonome.
Explicaţia este la fel de simplă: aceşti proprietari preferă în genetal modele sportive şi doresc să aibă în continuare plăcerea de a conduce.

"Există un set de proprietari de maşini de lux care vor o maşină performantă care să ajungă de la 0-100 km/h în 3 secunde. Aceşti oameni nu se grăbesc să cedeze controlul, dacă o vor face vreodată", a adăugat St. Clair.

Pe de altă parte, numeroase informaţii despre maşinile autonome au făcut ca 94% dintre proprietari să fie conştienţi ca acestea vor sosi pe piaţă mai devreme sau mai târziu, chiar dacă 48% dintre ei nu sunt deloc interesaţi de o astfel de achiziţie. Sondajul a fost efectuat pe un eşantion reprezentativ de 12.353 de persoane.

Via Motor1

Comentarii (4)

  • Naaa, nu sunt interesat inca de asa ceva...poate cand voi avea parul mai alb. Pana atunci "pedal to the metal"
    4 2
  • Bineinteles ca vreau sa simt placerea condusului, ca doar nu mi-am luat BMW sa agat fetite usoare cu el. Daca mi-e lene sa conduc, ma duc cu autocarul sau cu trenul.
    6 3
  • Nene Mowgli, cu suspensie spate low-cost ca pe Dacia Logan, nu stiu ce placere de condus sa simti la masinile germane ..... iti amintesti Octavia aceea ? :)))))
    3 17
  • Ca sa fiu si on topic: Decat sa ia doar de dragul sigurantei si confortului in trafic din placerea conducerii, nu mai bine ar monta un manechin mobil la fiecare trecere de pietoni sa dea cate una peste ceafa pietonilor cu zero neuroni care se arunca ca iepurii pe trecere fara sa se mai asigure ? O solutie mult mai viabila. Apoi cate un politas care sa le arda si cate o amenda, doar asa poate se va micsora sai diminua definitiv numarul mortalitatii la trecerile de pietoni. Nu de alta, dar de fiecare data ''nenoricitul de sofer domle' e de vina , pietonul nu '''
    4 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru