Mazda așteaptă o scădere cu 30% a profitului: japonezii au vânzări slabe în SUA și China

de Paul Cosma
Vineri, 01.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda va înregistra o scădere cu 30% a profitului anual, cel mai slab rezultat din ultimii 7 ani, ca urmare a vânzărilor reduse din Statele Unite și China, potrivit publicației japoneze Nikkei.

Pentru anul financiar care s-a încheiat în martie 2019, Mazda va bifa un profit de circa 500 de milioane de euro, în scădere cu 180 de milioane față de anul anterior.

Va fi cel mai slab rezultat din ultimii șapte ani, potrivit publicației japoneze Nikkei, cel mai mare ziar financiar din lume.

Mazda a răspuns că datele Nikkei nu se bazează pe documente oficiale, însă a recunoscut că profitul său va fi apropiat de cele scrise de jurnaliștii niponi.

Vânzările slabe înregistrate de Mazda pe piețele din SUA și China sunt cauza scăderii profitului. Anterior, Mazda estimase că va avea un profit de peste 900 de milioane de euro.

Via Reuters

Comentarii (6)

  • Mazda este o marca frumoasa, dar nu va avea sanse in urmatorii ani sa ramana independenta daca nu va veni cu ceva nou, este laudabil ca incearca sa mearga impotriva curentului, dar nu cred ca mai merge mult timp.
    19 8
  • Cred ca vor reusi anul acesta o crestere; daca m-au convis pe mine (am deja 2 Mazda) - n.b. si sunt greu de convins, probabil ca vor reusi sa-i convinga si pe altii
    9 5
  • @dan_grc, ia spune-ne, cu ce sa vina nou ? se cam bate cap in cap ceea ce spui tu in prima parte a frazei, cu ceea ce spui in cea de-a doua. sa vina cu ceva nou ? pai cine mai are sky-activ-x ? cine mai dezvolta diesel din 20-20 ? si nu mergem impotriva curentului, daca te referi la turbo; sa nu uitam ca au masini cu benzina si turbo, inclusiv in romania, cx-7. in sua e 2.5 T. nu prea esti informat...
    7 6
  • Si eu am avut o Mazda 3. Din pacate la 30.000 km era toata ruginita pe dedesubt, discuri frana ondulate si s-a stricat si filtrul de particule. Pretul de schimbare al filtrului 3300 euro. Din ce am aflat de pe forumuri era un sistem scos pe piata inainte de a fi testat suficient. Iar nerepararea lui ducea la distrugerea motorului. Gaura din buget m-a lecuit de Mazda.
    7 6
  • @ jias

    In SUA are 2.5 turbo, dar vanzarile sunt in scadere, iar in Europa doar pe cx-7, dar nu ma refeream doar la motoare, cu toate ca arata inca bine, stilul actual incepe sa se demodeze, deci trebuie sa schimbe si aspectul, Mazda este o firma mica si trebuie sa castige mai multi clienti, altfel va fi inghitita de altii mai mari, chiar mi-ar parea rau sa vad viitoarea Mazda 3, peste 6-7 ani, care pe dedesubt sa fie o Toyota, Hyundai, sau VW.
    10 4
  • Cred ca poșirca s-a amestecat in butuioul cu pufoaica, altfel cristalinul s-a aburit de la taria din alcool si cred ca ai confundat șareta cu care cari lemne de foc din padure cu Mazda 3 , dar nui bai, se putea mai rau , ca de exemplu sa confunzi cu Rolls Royce Phantom ;-) . Vezi ca vin asta cu ajutoare inainte de alegeri nu mai freca mangalul pe net ;-)
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru