Mazda MX-5 își dezvăluie primele detalii tehnice oficiale

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 01.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a publicat primele detalii tehnice oficiale pentru roadsterul MX-5. Deși acesta a fost dezvăluit publicului încă de anul trecut, specificațiile tehnice au fost un secret.

Mazda a publicat un set de date tehnice pentru noul roadster MX-5. Deși datele nu sunt complete, compania japoneză dorind să prelungească misterul, știm acum că motorul de 1.5 litri Skyactiv-G dezvoltă 131 CP la 7.000 rpm și 150 Nm la 4.800 rpm. Puterea este transmisă către puntea spate prin intermediul unei cutii de viteze manuală cu șase trepte.

Mazda MX-5 are o greutate de 1.000 kg, iar anvelopele folosite sunt 195/50 R16. Datele nu conțin și specificațiile pentru motorul de 2.0 litri Skyactiv-G, dar presa de peste ocean spune că acesta va dezvolta 157 CP și 200 Nm.

Valorile sunt apropiate de cifrele vehiculate de presă la lansarea oficială de la Barcelona de anul trecut. A patra generație Mazda MX-5 promite astfel să păstreze intact spiritul acestui model: un roadster nu foarte puternic, dar agil și extrem de plăcut la condus.

Via Mazda

Comentarii (5)

  • Fun to drive! :)
    Pacat ca e prea micuta pentru un 1.92 :)
    Si nici macar n-as putea simti vantul prin par... ca n-am... :)
    21 3
  • Exact, Andi. După cum e alcătuită, trebuie sa fie distractiv s-o conduci!
    In legătură cu înălțimea, cred că Mazda ar trebui să ofere și versiuni cu ampatamente diferite, opțional măcar.
    Dar partea cu părul nu o cred. Ce, doar nu te epilezi?! :)
    1 4
  • @Andi: mergi si incearc-o si vei avea o surpriza. Scaunele sunt foarte joase, practic stai pe podea, asa ca vei avea loc si cu plafonul acoperit. Si la picioare vei avea loc garantat. Cunosc un tip care are peste 2 metri si conduce un MX-5, oriunde, oricand. Anul trecut a venit in vizita in Romania din Germania cu MX-5-ul cu consoarta si cu bagaje cu tot.
    9 2
  • @mntsn - e mai inghesuita decat Honda 200? Pe asta o vazusem mai de mult prin oras si mi s-aparut de jucarie! :) Chiar daca as incapea in asa ceva nu cred ca m-as simti in largul meu (avand pe langa inaltime si o constructie mai consistenta :) ). Ii invidiez pe pustii de 1.70 si 60 kg ai caror parinti le-ar putea face cadou o jucarie dinasta, ca imi dau seama ce senzatii poate oferi...
    Eu ma simt inghesuit si in Octavia mea, ce sa mai zic de Mx5?... :)
    3 0
  • @Andi: Asta nu mai stiu. Intalnirea cu MX-5-ul a fost relativ de curand, anul trecut in vara, iar o Honda S2000 n-am mai vazut pe strada de 500 ani...n-as putea sa le compar ca spatiu interior, mai ales ca n-am avut vreo tangenta cu S2000 - o masina care de altfel mi-a placut foarte mult la vremea ei.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru