Mazda pariază pe versiuni electrice pentru toate modelele din 2035

de Petre Barac, Foto: Mazda
Joi, 07.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda pregătește o gamă schimbată semnificativ începând din anul 2035, urmând ca japonezii să aibă la vânzare doar modele mild hybrid, plug-in hybrid sau full electrice.

Tot mai mulți producători aleg drumul “electrificării” pentru modelele lor viitoare, tendința generală fiind deja clară. Nici Mazda nu face excepție de la această regulă, iar constructorul cu sediul în Hiroshima și-a prezentat planurile de viitor.

După ce anul trecut au anunțat că vor lansa primul model electric în 2019, iar primul plug-in hybrid Mazda va apărea în 2021, japonezii merg și mai departe și susțin acum că întreaga lor gamă va fi electrică începând din 2035.

Unul dintre oficialii companiei spune că lansarea unui model full-electric înaintea celui plug-in hybrid “are mai mult sens acum”. Ichiro Hirose crede că Mazda trebuie să găsească o manieră prin care modelele sale electrice să atragă cumpărătorii altor branduri.

Mazda a dezvăluit că modelul electric pe care îl va lansa în 2019 va fi unul de segment mic, astfel că va rivaliza cu Renault Zoe. În plus, este posibil să beneficieze și de un motor rotativ pentru extinderea autonomiei.

 Via Autoexpress

Comentarii (6)

  • in 20 de ani ar putea disparea de pe piata si ei se gandesc ca abia atunci o sa fie cerere de masini electrice :))
    14 11
  • Stirea este de fapt ca vor sa scoata un electric mic in 2019. Nu mare stire dar hai sa zicem informatie. Faptul ca se gandesc ei ca din 2035 vor avea doar electrice....sa traim noi pana atunci si o sa vedem cum se va desfasura transportul.
    15 1
  • Si renunta ei la benzinarul ala aspirat de 2.5 litri si 192 CP? Greu de crezut!
    8 2
  • ne_nume
    @nume Nu renunta, il inlocuiesc cu un 3.5 de 210 cp cu SkyActiv 2.0 care oricum a fost anuntat din 2020 :-P

    Sa vedeti atunci reprize comparabile cu 4.0 biturbo de 500 cp si consum ca un diesel 1.3 de 75 cp.
    3 5
  • Am mai zis și eu pe aici că motorul Wankel pe care Mazda se ambiționează să îl producă în continuare ar fi foarte potrivit ca range extender.
    1 2
  • @unkle, asta a fost primul meu gand cand am citit titlul. Stai sa vedem daca mai scapa pana in 2035 :) Daca-i inghite taiota, poate ii trage si pe aia la fund.
    5 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru