Mazda recheamă în service 12.000 de exemplare ale electricului MX-30, comercializate în Europa

de Florin Ardeleanu
Sambata, 20.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez de automobile recheamă în service 11.774 de unități MX-30, comercializate în Europa. Dintre acestea, 3.825 au ajuns în Germania.

Deși costisitoare pentru producători și neplăcute pentru clienți, rechemările în service sunt normale. Acestea reprezintă modalitatea prin care constructorii de automobile remediază problemele descoperite după ce mașina a fost deja lansată pe piață.

Mazda a anunțat acum un recall pentru MX-30, primul său model de serie cu zero emisii. Ar fi afectate 11.774 de exemplare comercializate în Europa, dintre care 3.825 în Germania.

De vină ar fi luminile de frână care se pot aprinde atunci când mașina rulează în marșarier, chiar dacă nu este acționată pedala de frână.

A doua defecțiune este puțin mai complexă. În declarația oferită de importator se arată că "Dacă mașina trece de pe o suprafață alunecoasă a drumului (acoperită, spre exemplu, cu gheață) pe o suprafață mai aderentă și șoferul apasă pedala de frână, este posibil ca vehiculul să înainteze după ce este eliberată pedala."

În acest caz, sistemul de asistență la urcarea în rampă interpretează greșit manevra și pune roțile în mișcare.

Această defecțiune a fost descoperită la 11.261 de exemplare MX-30.

Din fericire, aceste probleme pot fi remediate prin intermediul unui update de software și durează circa 20 de minute. Din păcate, Mazda MX-30 nu beneficiază de update over-the-air astfel că proprietarii mașinilor afectate trebuie să facă o vizită la service.

via kfz-betrieb.vogel.de

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru