Mazda va lansa versiuni mild-hybrid pe toate modelele, începând din 2019: “Este una din măsurile prin care vrem să evităm amenzile UE privind emisiile”

de Paul Cosma
Vineri, 21.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a anunțat că va lansa versiuni mild-hybrid pentru toate modelele sale, începând din 2019. Măsura este menită să ferească producătorul de eventuale amenzi UE pentru nerespectarea noilor obiective de reducere a emisiilor CO2.

Viitoarele modele Mazda cu noua tehnologie Skyactiv-X vor primi cel puțin o versiune mild hybrid începând cu anul viitor, a declarat Jeff Guyton, șeful Mazda Europe. Sistemul de propulsie va fi disponibil și pe unele din modelele existente.

Oficialul Mazda a subliniat că versiunile mild hybrid vor ajuta producătorul nipon să evite amenzile Uniunii Europene pentru nerespectarea obiectivelor de reducere a emisiilor CO2.

Jeff Guyton a amintit că primul model electric va veni în 2020, iar în 2021 va apărea și primul hibrid plug-in de la Mazda.

Reprezentantul companiei se așteaptă ca industria auto să fie relativ stabilă în 2019 și susține că vânzările diesel la nivel european nu vor mai reveni la cotele ridicate din trecut.

Guyton a mai spus că Mazda nu are în plan să lanseze un crossover mai mic decât CX-3 în Europa. În schimb, producătorul nipon vrea să se concentreze pe segmentele unde înregistrează cele mai bune vânzări.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • POate se vor gandi si ei sa aduca in Europa si CX-9, si motorul ala de 2.5 turbo.
    4 3
  • Edikkk
    Frumoase Mazda, dar Mazda se duce de râpă...

    Nu are bani de investiţii, deşi e condusă foarte bine...
    Pentru că nu face parte dintrun gigant.

    Acest mild hibrid amărât îl fac cu forţa. Forţaţi de UE.
    Electrificare reală ioc.
    Trist.
    4 4
  • Din fata aduce putin cu Hyundai i30, spatele pare inspirat de la Alfa si putin de la Seat, dar una peste alta ramane o Mazda veritabila.
    E tot mai greu de unu singur in ziua de azi, cu toate ca potential ar mai fi.
    Dar vine marea electrificare si nu stiu daca/cat de bine sunt pregatiti...
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru